Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΖΩΝΗΣ
Δε θα αφήσουν την κυβέρνηση να τους γονατίσει

Η υπόθεση της σωτηρίας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έχει περάσει πλέον στα χέρια των χιλιάδων εργατοτεχνιτών της. Με απανωτές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που έχουν ξεκινήσει εδώ και 10 περίπου μέρες και συνεχίστηκαν χτες το απόγευμα με μαζική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, δίνουν καθημερινά τη μάχη για το μεροκάματο, στέλνοντας, ταυτόχρονα, το μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους ότι το «φλέγον πρόβλημα της ανεργίας -όπως είπε στη συγκέντρωση ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ι. Πουντίδης- δε λύνεται με ρουσφέτια, "γλείψιμο", παρακάλια και τεμενάδες στους κυβερνώντες και τα τσιράκια τους, αλλά με συνεχή, δυναμικό και ανυποχώρητο αγώνα». Στη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσης οι εργάτες επικύρωσαν το αγωνιστικό πρόγραμμα που έχουν συναποφασίσει τα σωματεία τους που προβλέπει νέα συγκέντρωση των ανέργων στις 10 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας στην πύλη της Ζώνης, δίωρη στάση εργασίας 10 με 12 και ταυτόχρονο αποκλεισμό της πορθμειακής γραμμής Πέραμα - Σαλαμίνα την Πέμπτη 19 του μήνα και στη συνέχεια 24ωρη απεργία, της οποίας η ημερομηνία θα καθοριστεί άμεσα.

Η δυνατή βροχή χτες το απόγευμα δεν εμπόδισε τους εργάτες της Ζώνης να δώσουν το μαζικό τους «παρών» στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου. Η γεμάτη αίθουσα αποτέλεσε ένα ακόμα δείγμα της αποφασιστικότητας των εργατών να αποτρέψουν τον αργό θάνατο που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της Ζώνης, με τη διαλυτική της πολιτική. Σημαντικό στοιχείο που κατέθεσε στους συγκεντρωμένους ο Ι. Πουντίδης, ως απόδειξη για τα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης και ΟΛΠ, ήταν ότι εδώ και μέρες η κυβερνητική διοίκηση του Οργανισμού (αντιπρόεδρος της οποίας είναι ο Γ. Μίχας, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος του ΕΚΠ, απεργοσπάστης και υποψήφιος νομάρχης του ΠΑΣΟΚ) δεν επιτρέπει σε τρία πλοία να καταπλεύσουν στη Ζώνη για επισκευή με πρόσχημα γραφειοκρατικά προβλήματα!

«Αυτό που ζητάμε είναι δουλιά για όλους. Δε θα επιτρέψουμε να συρρικνώσουν τη Ζώνη», συνέχισε ο Ι. Πουντίδης και υπογράμμισε: «Αν δε δώσουν τώρα λύσεις, με βάση τα αιτήματά μας τότε θα πρέπει να αναλογιστούν και το πολιτικό τους κόστος». Το λόγο πήρε και ο πρόεδρος της Ενωσης Αμμοβολιστών Καθαριστών Γιάννης Δεληγιάννης, σημειώνοντας: «Οι εργάτες της Ζώνης δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι. Δε θα πούμε "ναι" στα κυβερνητικά σχέδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ