Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Θεωρίες εγκλήματος»

Ο Ρίτσαρντ και ο Τζάστιν είναι μεν φίλοι, αλλά ολότελα διαφορετικοί χαρακτήρες. Αν και οι δυο προέρχονται από ευκατάστατες μεσοαστικές οικογένειες, οι προσωπικότητές τους δε θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετικές. Ο Τζάστιν είναι ένας μελετηρός, ανήσυχος, ρομαντικός που ζει στον κόσμο του Ρέμπο και του Νίτσε, απομονωμένος στην πνευματική του διάνοια και μοναχικός σ' ένα διαλυμένο σπιτικό. Ο Ρίτσαρντ, από την άλλη μεριά, είναι ένας ήρεμος, γοητευτικός, κυνικός άντρας που μεταχειρίζεται συναισθηματικά τους γύρω του. Χρησιμοποιεί την ωραία εμφάνισή του και το έξυπνο μυαλό του για να παίξει με τα αισθήματα των άλλων, γιατί αυτό τον διασκεδάζει.

Πάντως, όσο διαφορετικοί κι αν φαίνονται ο Τζάστιν ο ντροπαλός κι ο Ρίτσαρντ ο γόης κατά βάθος έχουν πολλά κοινά. Κάποια στιγμή βρίσκουν ο ένας τον άλλον και φτιάχνουν μια στενή φιλία. Εχουν την ίδια εμμονή το θάνατο. Ενωσαν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιήσουν το τέλειο έγκλημα...

Κανένας όμως δε μένει ατιμώρητος στη μεγάλη οθόνη, δυο ντετέκτιβ προχωρούν την έρευνα βασιζόμενοι σε μικροσκοπικά ίχνη και φτάνουν στη λύση...

Λένε ότι για μια καλή ταινία το πιο βασικό συστατικό για επιτυχία είναι ένα καλογραμμένο σενάριο και η ανάγκη να πρωτοτυπήσεις (αν και αυτό είναι σπάνιο να συμβεί). Στην περίπτωση της συγκεκριμένης ταινίας δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σκηνοθέτης, ηθοποιοί και όλο το συνεργείο μαζί προσπαθούν να φτιάξουν κάτι καλό και στο τέλος κάνουν μια τρύπα στο νερό, αν και η ιδέα του σεναριογράφου θα μπορούσε να γίνει ένα καλό αστυνομικό θρίλερ. Η μετριότητα και η ευκολία εμποδίζουν τη δημιουργικότητα και έτσι έχουμε μια ευκολοχώνευτη ταινιούλα που μας αφήνει αδιάφορους και μάλλον απογοητευμένους.

«Murder By Numbers». Αμερικάνικη περιπέτεια παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Μπάρμπετ Σρέντερ. Με τους: Σάντρα Μπούλοκ - Μπεν Τσάπλιν - Ράιαν Γκόσλινγκ - Μάικλ Τζιτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ