Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Ανθρωποκυνηγητό

ΜΑΪΑΜΙ - ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΝΑΠΟΛΗ.--

Πολύς αχός, περί βομβών και επιθέσεων τάραξαν την 11η Σεπτέμβρη. Εννοείται τίποτα δεν έγινε... Αυτό όμως δεν πτοεί τις αμερικανικές ή και τις ξένες αρχές να συνεχίζουν το «σάρωμα» των υπόπτων και να καλλιεργούν εντέχνως το κλίμα «τρομοκρατίας».

Η πιο εξόφθαλμη περίπτωση αυτού του κλίματος δεν είναι άλλη από την «εκδίωξη» της πτήσης της «ΤΑΡ Portugal Air», Λισαβόνα - Νέα Υόρκη, με 222 επιβάτες και 13μελές πλήρωμα, από το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, που τελικά προσγειώθηκε στη στρατιωτική βάση του Ντόβερ του Ντελαγουέαρ, με συνοδεία από «F-16» της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. «Το αεροσκάφος που πραγματοποιούσε την πτήση πλησίαζε στην πίστα του αεροδρομίου της Νέας Υόρκης, και λόγω δυσκολιών στην επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου, ο πιλότος πήρε εντολή να κατευθυνθεί αμέσως στο Ντόβερ», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας!

Στο μεταξύ, τρία άτομα που φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατική ενέργεια συνελήφθησαν χθες στη Φλόριντα, έπειτα από σχετική προειδοποίηση που έλαβαν οι αμερικανικές Αρχές από μία σερβιτόρα που έτυχε να ακούσει τη συζήτησή τους. Ειδικοί πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν επίσης έναν εκρηκτικό μηχανισμό, που σύμφωνα με τις πληροφορίες βρέθηκε στο αυτοκίνητο. Καμία άλλη πληροφορία δεν έχει γίνει γνωστή, παρά μόνο ότι οι συλληφθέντες είναι αραβικής καταγωγής...

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στην Ιταλία, οι αρχές την Πέμπτη προχώρησαν στη σύλληψη 15 Πακιστανών, με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για μέλη του δικτύου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, της «Αλ Κάιντα» και ότι βρέθηκαν πολύ ισχυρά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις. Δεν είναι πρώτη φορά που οι ιταλικές αρχές προχωρούν σε συλλήψεις μουσουλμάνων αλλά και Αράβων, που τους θεωρούν μέλη της «Αλ Κάιντα». Πολλές φορές η Ιταλία έχει θεωρηθεί ότι αποτελεί διακομιστικό κέντρο αλλά και πυρήνας για τους «ισλαμιστές φονταμενταλιστές», που συνδέθηκαν μάλιστα και με αυτές καθ' εαυτές τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ