Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τέχνη εκτός των τειχών
  • «Ο πλησίον σου» τιτλοφορείται η έκθεση της Δέσποινας Μεϊμάρογλου, που εγκαινιάζεται σήμερα (8μμ) στη Δημοτική Πινακοθήκη «Λ. Κανακάκις» στο Ρέθυμνο και διοργανώνεται από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνης, με έργα από τη Συλλογή Πορταλάκη. Η έκθεση περιλαμβάνει τα αντιπροσωπευτικότερα έργα της δημιουργού, από τη δεκαετία του '90 μέχρι σήμερα. Η Δ. Μεϊμάρογλου, προσεγγίζοντας την πραγματικότητα, ξεδιπλώνει διάφορα στάδια που την επικαλύπτουν. Δείχνει πώς η αναπαράσταση (κυρίως από τα ΜΜΕ) αλλοιώνει την πραγματικότητα και ότι τα φαινόμενα επιδέχονται διαφορετικές ερμηνείες, ανάλογα με τον τρόπο παρουσίασής τους. Η καλλιτέχνις χρησιμοποιεί πρωτογενές υλικό από την τηλεόραση ή τον Τύπο, το οποίο αναπαράγει και παραποιεί, χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία, τη λιθογραφία και την εκτύπωση.
  • Εως τις 24/9 στην γκαλερί «Ζήνα Αθανασιάδου» (Π. Π. Γερμανού 5, Θεσσαλονίκη), φιλοξενείται έκθεση του ποιητή, συγγραφέα και εικαστικού Δημοσθένη Δαββέτα.
  • Στην αίθουσα «Τερρακόττα/TinT» (Χρ. Σμύρνης 13, Θεσσαλονίκη), παρουσιάζεται (έως 19/10) έκθεση των Ανδρέα Βούσουρα και Εφης Φουρίκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ