Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Με τους συνδυασμούς της συμπαράταξης για διεκδικητική προοπτική

Εχουν απομείνει 21 μέρες από το άνοιγμα της κάλπης για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ, πολλοί ακόμη αγωνιστές των καθημερινών λαϊκών αγώνων, με όλες τους τις δυνάμεις, εντείνουν καθημερινά τη δουλιά τους γι' αυτή τη σημαντική πολιτική αναμέτρηση. Κόντρα στις επιδιώξεις των δυνάμεων του κατεστημένου και την αποπροσανατολιστική ταχτική των διαφόρων δήθεν ανεξάρτητων υποψηφίων για την Αυτοδιοίκηση, προβάλλουν στις λαϊκές δυνάμεις την αναγκαιότητα, αλλά και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το όπλο της ψήφου για τα δικά τους συμφέροντα. Για την καταδίκη των αντιλαϊκών πολιτικών των κάθε λογής «ευρωΝΑΤΟικών μονόδρομων» και των εκφραστών τους, κεντρικών ή τοπικών, τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Για να γίνουν οι δημοτικές και νομαρχιακές αρχές ένας ακόμη πόλος αγωνιστικής λαϊκής κοινωνικοπολιτικής συσπείρωσης, κάστρα αντίστασης στις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, της ΝΔ, αλλά και των δυνάμεων εκείνων που δίνουν «αριστερό άλλοθι», όπως ο ΣΥΝ, στην αντιλαϊκή πολιτική και στην Αυτοδιοίκηση. Να γίνουν μοχλοί ενίσχυσης της διεκδικητικής δράσης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων. Η επιτακτική ανάγκη, να γίνει ένα σημαντικό βήμα στην ανάδειξη της αγωνιστικής λαϊκής κοινωνικοπολιτικής συσπείρωσης στο προσκήνιο της δημόσιας ζωής, της μόνης ικανής δύναμης, να δώσει την ελπίδα της προοπτικής για μια ριζικά διαφορετική πορεία, κόντρα στις «κεντροδεξιές - κεντροαριστερές» λύσεις.

Σ' αυτή τη μάχη οι αγωνιστικοί συνδυασμοί της συμπαράταξης, που εκφράζουν την αγωνιστική συνεργασία των κομμουνιστών με άλλες δυνάμεις, όπως το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, ανένταχτοι αγωνιστές της Αριστεράς και οικολόγοι, με τοπικές λαϊκές συσπειρώσεις και κινήσεις, είναι η φωνή και η δύναμη των απλών ανθρώπων του μόχθου ώστε την επομένη των εκλογών να ορθώσουν μεγαλύτερα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να ενισχύσουν την προοπτική της αντεπίθεσης.

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει σήμερα την παρουσίαση των υποψήφιων δημάρχων της συμπαράταξης στους δήμους της Αθήνας, και της Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η αποθέωση του καιροσκοπισμού(2002-10-26 00:00:00.0)
Μεγάλη κατάκτηση η συσπείρωση που επιτεύχτηκε(2002-10-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2002-06-20 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις παρατάξεων(2002-04-12 00:00:00.0)
Δράση στον αντίποδα αυτής της πολιτικής(1998-12-04 00:00:00.0)
Πολιτική πράξη αντίστασης και προοπτικής(1998-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ