Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝΑΘΗΝΑ"
Δράση στον αντίποδα αυτής της πολιτικής

- Μετά και τη συγκρότηση, στην προχθεσινή Ολομέλεια της Συμπαράταξης, του οργανωτικού σχήματος του συνδυασμού, περιμένετε τώρα την τυπική ανάληψη των καθηκόντων σας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων την 1η του Γενάρη;

- Φυσικά όχι. Ετσι κι αλλιώς η δραστηριότητα της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα" συνεχίζεται και μετά τις εκλογές για τα διάφορα λαϊκά προβλήματα, άσχετα με το ότι σήμερα ακόμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας δρα μόνο η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα".

Η Συμπαράταξη είναι υποχρεωμένη με βάση τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και άσχετα από το αν θα εξέλεγε δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους ή όχι, να βρίσκεται στο πλάι των εργαζομένων, της νεολαίας, των μικρομεσαίων, των κατοίκων αυτής της πόλης για να αποκρούσουν την αντιλαϊκή επίθεση στα δικαιώματά τους, για να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή στην πόλη τους. Αυτά δεν έχουν χρονικούς περιορισμούς.

- Ο Λεων. Αυδής, από την Ολομέλεια της Συμπαράταξης, απηύθυνε πρόσκληση στους κατοίκους της πόλης να πάρουν τις υποθέσεις του δήμου στα χέρια τους. Τι σηματοδοτεί αυτό για τη Συμπαράταξη και τα δημοτικά πράγματα;

- Σηματοδοτεί την υποχρέωση της Συμπαράταξης να βρει όλους αυτούς τους αναγκαίους τρόπους για να εξασφαλίσει την επαφή της με το λαό και τα μαζικά κινήματά του, ώστε να περάσει αυτή την αντίληψη ότι τίποτα δεν καταχτιέται χωρίς τη δική του δράση και το δικό του αγώνα! Δεν μπορεί να υπάρξει κάποιος άλλος, που θα αναλάβει για λογαριασμό του λαού να λύσει τα προβλήματα ενώ ο λαός θα παραμένει αμέτοχος. Σ' αυτή την κατεύθυνση σημαντικό ρόλο θα παίξουν τόσο οι θεματικές επιτροπές όσο και οι επιτροπές διαμερισμάτων της Συμπαράταξης. Αυτές θα είναι και ο τρόπος σύνδεσης της Συμπαράταξης με το μαζικό λαϊκό κίνημα.

- Η ακόμα πιο στενή σύνδεση με το μαζικό λαϊκό κίνημα που επιδιώκετε, έχει κάποια σχέση με τις εξελίξεις στο Δήμο Αθηναίων;

- Εχουμε εκτιμήσει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έτσι όπως διαμορφώθηκε θα φέρει νέα δεινά στους Αθηναίους δημότες. Το μεγάλο ποσοστό που πήρε ο συνδυασμός του Δ. Αβραμόπουλου, τού δίνει την ευχέρεια να κινηθεί με ακόμα πιο αποφασιστικό τρόπο στην εφαρμογή της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής.

Ηδη αυτό διαφάνηκε με τον τρόπο που αντιμετώπισε - μαζί με τους υπόλοιπους δημάρχους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ - το ζήτημα της απόδοσης θεσμοθετημένων πόρων, που παρακρατούνται από την κυβέρνηση και δεν αποδίδονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χρησιμοποιεί τον εκβιασμό "ή μας τα δίνει η κυβέρνηση ή βάζουμε φόρο στους δημότες". Ακολουθεί, δηλαδή, την πεπατημένη της προηγούμενης τετραετίας, μόνο που τώρα εμφανίζεται να κάνει και "αντίσταση" στην κυβέρνηση. Ουσιαστικά, νομιμοποιεί την κυβερνητική πολιτική γιατί αφ' ενός μεν παραγράφει την απαίτηση για να αποδοθούν στην ΤΑ όλα τα παρακρατηθέντα της περασμένης εφταετίας και αφ' ετέρου εμφανίζεται να"διεκδικεί" μόνο τα λεφτά του προϋπολογισμού που κατατέθηκε.

Η Συμπαράταξη ουσιαστικά είναι ο μόνος αντίποδας στην εφαρμοζόμενη πολιτική στο Δήμο της Αθήνας. Από τα πράγματα λοιπόν, πρέπει να είναι και ο πόλος συσπείρωσης όλων όσοι αντιστέκονται στην κυβερνητική πολιτική, όπως αυτή εκφράζεται στον ένα ή στον άλλο βαθμό ή και με αποχρώσεις από τις υπόλοιπες δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Γ. Τρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ