Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τι λέει η ΔΕΗ

Η μη ολοκλήρωση της Τρίτης Γραμμής 400 KV Βορρά - Νότου στο Κρυονέρι έχει σοβαρότατες συνέπειες στην ομαλή ηλεκτροδότηση της Αττικής που απορροφά το 35% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και εξυπηρετεί το 36% των καταναλωτών, αναφέρουν μεταξύ άλλων παράγοντες τόσο του υπουργείου Ανάπτυξης όσο και της ΔΕΗ.

Η γραμμή είχε από το 1982 προβλεφτεί να κατασκευαστεί παράλληλα και δίπλα στις δύο ήδη υπάρχουσες γραμμές, για λόγους ελαχιστοποίησης της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Ωστόσο, η ΔΕΗ το 1994 δήλωσε στην Κοινότητα ότι θα δεχόταν την εναλλακτική χάραξη που η τελευταία είχε υποδείξει, με τον όρο να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες κατασκευής. Για τη νέα πρόταση όμως απαιτούνται, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, νέες απαλλοτριώσεις, που δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη συναίνεση των κατοίκων, αφού έχουν τελεσιδικήσει οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις, με βάση την πρώτη πρόταση.

Ενα από τα επιχειρήματα της ΔΕΗ είναι πως η πρόταση της υπογείωσης της υφιστάμενης γραμμής 150 KV, είναι δυνατή με βάση την υπάρχουσα τεχνολογία, πράγμα που δε συμβαίνει για γραμμές 400 ΚV. Το επιχείρημα όμως φαίνεται διάτρητο καθώς προσφάτως στην Ιταλία, μετά από αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής Λέτσε, αποφασίστηκε η υπογείωση γραμμής 400 ΚV.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ