Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
"Δεν είμαστε δείκτες, είμαστε πολίτες"

Αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους με πορεία στη Βουλή

Με μια δυναμική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) έδωσαν το πραγματικό περιεχόμενα της χτεσινής μέρας που είναι αφιερωμένη στα ΑμΕΑ.

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική οργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 3ης Δεκέμβρη. Στις 5.30 μμ συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή όπου και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στα γραφεία των κομμάτων.

"Δεν είμαστε νούμερα, δεν είμαστε δείκτες, είμαστε Ελληνες πολίτες", ήταν ένα από τα βασικά συνθήματά τους που δείχνει πώς νιώθουν μέσα στην ασκούμενη πολιτική.

"Στο όνομα της ΟΝΕ, έλεγαν οι συγκεντρωμένοι, εμείς είμαστε καταδικασμένοι στο περιθώριο. Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την απασχόλησή μας, για τη μόρφωση των παιδιών με ειδικές ανάγκες, για την επιβίωσή μας, για την αποθεραπεία των ανθρώπων. Η αδιαφορία της πολιτείας μεγαλώνει τα προβλήματά μας. Τώρα με το νέο νόμο για την Πρόνοια, μας πετάει εντελώς στο περιθώριο". Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Χάρης Χουρδάκης,μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας ατόμων με ειδικές ανάγκες και μέλος της επιτροπής αγώνα τόνισε: "Ολοι, μαζί και ενωμένοι με τους γονείς, τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή, στους προνοιακούς χώρους, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να παλέψουμε για να επιβάλλουμε αλλαγές συσχετισμών και πολιτικών που υπονομεύουν το μέλλον μας".

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας,ο οποίος δήλωσε: "Καταγγέλλω τη μείωση των δαπανών για την Πρόνοια, η οποία με τη γενικότερη κοινωνική συρρίκνωση και την ανάπτυξη της αντιλαϊκής πολιτικής - όπως αυτή υπαγορεύεται από την ΟΝΕ - οδηγεί τα ΑμΕΑ σε απόγνωση. Αγωνιζόμαστε μαζί τους για να έχουν τα απαραίτητα μέσα, για να εντάσσονται στην κοινωνία μας χωρίς διακρίσεις και με αξιοπρέπεια. Αγωνιζόμαστε για να είναι οι γονείς των ΑμΕΑ βέβαιοι ότι, όταν δε θα μπορούν αυτοί, να αποτελούν εγγύηση των παιδιών τους, θα υπάρχουν οι απαραίτητες παροχές που θα εξασφαλίζουν ανθρώπινη επιβίωση. Αυτόν τον αγώνα διεξάγει το ΚΚΕ εντός και εκτός Βουλής και καλεί το λαό να ενώσει τις δυνάμεις του για να ενταχθεί αυτός ο αγώνας στον γενικότερο αγώνα για αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, ώστε να βάλουμε τον τόπο μας σε μια άλλη πορεία".

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και εξέφρασε τη συμπαράστασή του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καισαριανής Γ. Κατημερτζής ο οποίος επεσήμανε την ανάλγητη αντιμετώπιση που έχει από την κυβερνητική πολιτική αυτή η κοινωνική ομάδα. Επίσης διαβάστηκε μήνυμα συμπαράστασης του δημάρχου Βύρωνα Ν. Ρογκάκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ