• "Προειδοποιήσεις" για δικαστικές διώξεις μαθητών και γονιών
  • - Οι μαθητικές φωνές που δυναμώνουν, ζητώντας να μην εφαρμοστεί η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, θορυβούν την κυβέρνηση, η οποία, μέσω των προϊσταμένων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μπαίνει για τα καλά... - 1998-12-04 00:00:00.0"/>
  • "Προειδοποιήσεις" για δικαστικές διώξεις μαθητών και γονιών
  • - Οι μαθητικές φωνές που δυναμώνουν, ζητώντας να μην εφαρμοστεί η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, θορυβούν την κυβέρνηση, η οποία, μέσω των προϊσταμένων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μπαίνει για τα καλά... - 1998-12-04 00:00:00.0" /> Κλίμα αυταρχισμού καλλιεργεί το υπουργείο Παιδείας | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 18
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    Κλίμα αυταρχισμού καλλιεργεί το υπουργείο Παιδείας
    • "Εντολές" προς τους διευθυντές των σχολείων, αλλά και "ενημέρωση για τη στάση τους"
    • "Προειδοποιήσεις" για δικαστικές διώξεις μαθητών και γονιών

    Οι μαθητικές φωνές που δυναμώνουν, ζητώντας να μην εφαρμοστεί η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, θορυβούν την κυβέρνηση, η οποία, μέσω των προϊσταμένων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι της καταστολής και τρομοκράτησης. Τα έγγραφα που έχουν σταλεί σε διάφορα σχολεία "ενόψει καταλήψεων" ποικίλουν στο περιεχόμενο, διαπνέονται, όμως, από το ίδιο αυταρχικό πνεύμα και είναι σαφή στο στόχο τους, την τρομοκράτηση δηλαδή των μαθητών. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας, μέσω της Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει στείλει έγγραφο προς τις τοπικές Διευθύνσεις που επιγράφεται "ενημέρωση για τις καταλήψεις των σχολείων", με το οποίο ζητά ...πλήρη αναφορά για τη στάση των διευθυντών των σχολείων που βρίσκονται υπό κατάληψη, σε μια προσπάθεια να βάλει και αυτούς στο "παιχνίδι" της καταστολής.

    Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε αυτό το έγγραφο: "Παρακαλούμε να ενημερωθεί η Υπηρεσία μας ταχύτατα σε ποιες ενέργειες προέβησαν οι Δ/ντές των Σχολείων που τελούν υπό κατάληψη ή παρεμποδίζεται η λειτουργία τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1566/85, άρθρο 11, περίπτωση Δ, παρ. 1. Οι απαντήσεις θα σταλούν από τις Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης συγκεντρωτικά (αφού συγκεντρωθούν από τα Γραφεία Δ/θμιας Εκπ/σης για τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους) και θα αφορούν κάθε σχολείο ξεχωριστά".

    Οδηγίες για το πώς θα "πειστούν" οι μαθητές "σε περίπτωση που προσπαθήσουν να προβούν σε κατάληψη της σχολικής μονάδας" δίνει σε έγγραφό του (αριθμός ΑΠ ΔΕ 18794) ο προϊστάμενος του 2ου Γραφείου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Κ. Ιωαννίδης.Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι "οδηγίες" ξεκινούν από συζήτηση με τους μαθητές και φτάνουν μέχρι ...εκφοβισμό των γονιών με δέσμευση της περιουσίας τους!

    Ο προϊστάμενος, αφού καλεί τους διευθυντές να συζητήσουν με τα μέλη των 15μελών "όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν", αλλά και να τους ενημερώσουν για τα όσα προβλέπονται περί παράτασης της χρονιάς και περικοπής των εκδρομών, περνάει στο ...ψητό, διατάσσοντας τα εξής: "Να ενημερώσετε τα μέλη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου που θα προχωρήσουν σε κατάληψη για την πρόθεσή μας να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για παρακώλυση λειτουργίας σχολικής μονάδας και να ζητήσουμε τη δέσμευση της περιουσίας των γονέων τους για να αποκατασταθούν οι ζημιές που θα γίνουν κατά την περίοδο της κατάληψης. Να επικοινωνήσετε με τους γονείς και κηδεμόνες των μελών του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και να ζητήσετε από εκείνους που δεν εγκρίνουν τη συμμετοχή του παιδιού τους στην κατάληψη γραπτή δήλωση, για να αποφύγουν τις συνέπειες της ενδεχόμενης δικαστικής ταλαιπωρίας".

    Καταγγέλλουν γονείς - καθηγητές

    Την ενέργεια αυτή καταγγέλλουν γονείς και καθηγητές.

    Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Πειραιά σε ανακοίνωσή της τονίζει: "Διαφωνούμε κάθετα με τη "σύγχρονη παιδαγωγική αντίληψη", που διαπαιδαγωγεί τα παιδιά μας με τρομοκρατία, εκφοβισμό, κινδυνολογία και με τέτοιες αναχρονιστικές μεθόδους που θυμίζουν "άλλες εποχές". Η εποχή των δηλώσεων μετανοίας έχει περάσει, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν "νοσταλγοί" που επιθυμούν να την επαναφέρουν. Η τακτική που ακολουθεί το υπουργείο και οι εκφραστές του φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Πυροδοτεί".

    Η ΕΛΜΕ Πειραιά απαιτεί την παραίτηση του συγκεκριμένου προϊσταμένου, "γιατί η όλη στάση του είναι αυταρχική, έχει στόχο την τρομοκράτηση των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και δεν έχει καμία σχέση με τη στάση που θα έπρεπε να κρατήσει ένας παιδαγωγός". Χτες το μεσημέρι, εκπρόσωποι των καθηγητών μαζί με μαθητές από σχολεία της Νίκαιας συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του προϊσταμένου και του επέδωσαν το κείμενο, με το οποίο ζητούν την παραίτησή του. Η απάντηση που έλαβαν ήταν "σιγά μην με παραιτήσετε" (!). Στο αίτημα δε των μαθητών να συναντηθούν, απάντησε ότι για κάτι τέτοιο θα ήθελε ...αστυνομική προστασία.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ