Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΡΟ
Θα περιμένουν πολύ ακόμα στη Δάφνη

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή του σκανδαλώδους "μνημονίου συναντίληψης", με το οποίο η κυβέρνηση δίνει στους εργολάβους νέο "πανωπροίκι" 70 περίπου δισ. δρχ., με αντάλλαγμα την παράδοση του μετρό με... δόσεις μέχρι το 2002 και ο "μετροπόντικας" της Δάφνης "κλατάρισε" έχοντας κατορθώσει να διανοίξει μόλις 3 μέτρα σήραγγας!

Συγκεκριμένα χτες το απόγευμα σταμάτησε, καθώς το οδόστρωμα της οδού Μ. Αλεξάνδρου, κάτω από την οποία περνά, έπαθε καθίζηση 6 εκατοστών σε έκταση 15 τετραγωνικών μέτρων. Και να φανταστεί κανείς ότι ο συγκεκριμένος "μετροπόντικας" μεταφέρθηκε από το Σύνταγμα στη Δάφνη, προκειμένου να διανοιχτεί πιο γρήγορα το τμήμα Σύνταγμα - Δάφνη, ενώ ξοδεύτηκαν και 4 επιπλέον δισ. δρχ. για να αλλάξει η κεφαλή του μηχανήματος, επειδή μόνο έτσι θα αντιμετωπίζονταν τα σαθρά εδάφη που είχαν εντοπιστεί!

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι για να ξεκινήσει το έργο του καθυστέρησε 40 περίπου μέρες, όσο δηλαδή διαρκούσαν οι συζητήσεις μεταξύ εργολάβων και κυβέρνησης για τα νέα "πανωπροίκια"...

Προς το παρόν γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί η αιτία της καθίζησης του εδάφους, ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα συνεχιστεί η διάνοιξη της σήραγγας και πώς.

Ενός κακού όμως μύρια έπονται, ιδιαίτερα για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς διακόπηκε χτες επ' αόριστον η κυκλοφορία στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, το μοναδικό δρόμο που εξυπηρετεί τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας και όλα τα ΙΧ που κατευθύνονται από τη Λ. Βουλιαγμένης. Κι αυτό, επειδή όλοι οι υπόλοιποι γύρω δρόμοι έχουν καταληφθεί από τα εργοτάξια του μετρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ