Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο πλευρό των μαθητών

Αποφασισμένοι να βρίσκονται καθημερινά, όπου εκδηλώνονται στην πόλη με αγώνες οι διεκδικήσεις του μαζικού λαϊκού κινήματος, είναι οι φίλοι, τα μέλη και τα στελέχη της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα",καθώς όπως επισήμαναν στην προχτεσινή ολομέλεια του συνδυασμού ένας τρόπος υπάρχει να ανατραπούν οι συντηρητικές, αντιλαϊκές επιλογές που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη: η μαζική κινητοποίηση του κόσμου, ο οποίος θα υποστεί τις πολιτικές επιλογές της σημερινής και αυριανής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αν δεν αντιδράσει δυναμικά. Σε μια πρώτη κίνηση, που προδιαγράφει και το χαρακτήρα της δράσης της "Συμπαράταξης", η ολομέλεια που συνεδρίασε προχτές το απόγευμα, λίγο πριν την ολοκλήρωση των εργασιών της, εξέφρασε την αλληλεγγύη της και ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης "στον κοινό αγώνα με τους μαθητές, τους φοιτητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας για την υπεράσπιση και διεύρυνση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας ενάντια στην κυβερνητική επιχείρηση υποβάθμισής της και προώθησης νέων ταξικών φραγμών στη μόρφωση των παιδιών μας".

"Αντιστεκόμαστε - τονίζει η Συμπαράταξη - στην επιχειρούμενη ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών και καλούμε τη δημοτική αρχή και τις άλλες παρατάξεις να στηρίξουν έμπρακτα τις κινητοποιήσεις και όχι να στηρίζουν έμμεσα ή άμεσα την κυβερνητική πολιτική διάλυσης και εμπορευματοποίησης της παιδείας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να στηρίξουν μαζί μας τις μορφές κινητοποιήσεων που αποφασίζουν οι μαθητές και η εκπαιδευτική κοινότητα".

  • Οι εργαζόμενοι του Δήμου Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης, με ανακοίνωσή τους συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα των μαθητών.
  • Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας με ανακοίνωση του εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους μαθητές - φοιτητές - σπουδαστές.
  • Οι γονείς και κηδεμόνες του 2ου Λυκείου Λευκάδας, που συγκεντρώθηκαν παρουσία των συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων του 1ου και 2ου Γυμνασίου, του 1ου Λυκείου, του προέδρου της τοπικής ΕΛΜΕ, πολλών καθηγητών, αλλά και των μαθητών που πραγματοποιούν κατάληψη στο σχολείο, αποφάσισαν ομόφωνα να συμπαρασταθούν στον αγώνα και τα αιτήματα των παιδιών τους, σημειώνοντας ότι είναι και αιτήματα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Καλούν, επίσης, όλους τους γονείς να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο της 9ης Δεκέμβρη, διεκδικώντας 12χρονη υποχρεωτική δημόσια δωρεάν και σύγχρονη παιδεία για όλο το λαό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ