Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
"Δέσμευση", αλλά και αοριστίες για τις πληρωμές

Ρητή δέσμευση σχετικά με το ότι οι βαμβακοπαραγωγοί θα πληρωθούν για τη φετινή σοδειά τους πριν τα Χριστούγεννα, έδωσε χτες ο υφυπουργός Γεωργίας Κων. Βρεττός,απαντώντας στην Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αχ. Κανταρτζή,δίνοντας όμως αόριστες υποσχέσεις για την παροχή τόκων υπερημερίας, που έχουν προκύψει εξαιτίας των καθυστερήσεων. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, πρέπει οι αποζημιώσεις στους βαμβακοπαραγωγούς να καταβάλλονται εντός 30 ημερών.

Οσον αφορά τις καθυστερήσεις, ο υφυπουργός Γεωργίας υποστήριξε ότι προκλήθηκαν λόγω προβλημάτων στη μηχανοργάνωση, ενώ αναφορικά με τις ημερομηνίες πληρωμών είπε πως "όλοι οι βαμβακοπαραγωγοί θα πληρωθούν πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων". Ομως αναφορικά με τους τόκους υπερημερίας ήταν ασαφής, λέγοντας ότι δεν είναι εύκολο από αυτό το βήμα να δώσει μια απάντηση ναι ή όχι.

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αχ. Κανταρτζής, υποστήριξε για τις καθυστερήσεις πως "οι αγρότες έχουν κάθε λόγο να υποπτεύονται ότι είναι πολιτικοί οι λόγοι οι οποίοι οδηγούν σε αυτή την κατάσταση", προσθέτοντας ότι όπως και να έχει η υπόθεση "οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι σημαντικές για την κατάσταση που υπάρχει στις δημόσιες υπηρεσίες". Παράλληλα επισήμανε ότι για τους αγρότες τα χρήματα αυτά είναι το εισόδημα ενός χρόνου, καθώς και για τους τόκους υπερημερίας ότι εάν οι αγρότες χρωστούσαν στην τράπεζα, θα επιβαρύνονταν με τέτοιους τόκους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ