Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Πρόσχημα η εγκληματικότητα

Στοιχειώδη ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται στην Αστυνομία στο όνομα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής τα δικαιώματα των αστυνομικών καταστρατηγούνται καθημερινά.

"Δεν είναι δυνατόν, σημειώνεται χαρακτηριστικά, ο αστυνομικός να εργάζεται 16 ώρες το 24ωρο επί επτά ημέρες τη βδομάδα, να διατίθεται για νυχτερινή εργασία χωρίς αποζημίωση, με την ανοχή της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας του Σώματος, που ουσιαστικά συνηγορούν στην καταπάτηση στοιχειωδών ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων".

Το σωματείο της Αττικής εκφράζει την αντίθεσή του και τον προβληματισμό του στην πολιτική που προωθείται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την καταστολή του εγκλήματος, αφού δε συνοδεύονται αυτά από ουσιαστικές δομικές αλλαγές. Σε ό,τι αφορά την ειδική ομάδα που δημιουργήθηκε για την επιλεκτική αντιμετώπιση των ληστειών στις τράπεζες, η ΕΑΥΑ τονίζει ότι είναι αντίθετη στη δράση της διότι λειτουργεί εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, ενώ μπορεί να οδηγήσει και άλλες κατηγορίες επιχειρηματικών (σούπερ μάρκετ, κοσμηματοπωλεία, πρατήρια κλπ.) στη διεκδίκηση ανάλογων ομάδων προστασίας.

Σημειώνεται επίσης ότι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη λήψη μέτρων που αγνοούν τον παράγοντα άνθρωπο, δηλαδή την κινητήρια δύναμη του μηχανισμού εφαρμογής της συγκεκριμένης πολιτικής του υπουργείου. "Για όλα αυτά τα ζητήματα θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει διάλογος και λύση, για να γίνει πράξη αυτό που ζητάμε και ονειρευόμαστε όλοι οι πολίτες, ένστολοι και μη, μια Αστυνομία σεβαστή και αγαπητή από την κοινωνία, αλλά και αποτελεσματική στο έργο της, ώστε να παρέχει ουσιαστική ασφάλεια σε όλα τα μέλη της κοινωνίας μας", καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΑΥΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ