Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς δικαστήρια και σήμερα

Νέκρωσαν χτες τα δικαστήρια όλης της χώρας από την 48ωρη απεργία των δικαστικών υπαλλήλων. Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία πανελλαδικά έφτασε στο 85%, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ).

Σε μερικές πόλεις, όπως το Ηράκλειο και τη Λάρισα, πάντα σύμφωνα με την ΟΔΥΕ, το ποσοστό των απεργούντων ήταν 100%, ενώ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά 80%, στην Πάτρα 95%, στα Χανιά 85% και στη Θράκη 90%.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τη μείωση των αποδοχών τους, που επήλθε με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων από 1-1-1997.

Παράλληλα, οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν οικονομικά και θεσμικά αιτήματα, μεταξύ των οποίων είναι: Αύξηση και επανασύνδεση του επιδόματος ειδικών συνθηκών με το αντίστοιχο των δικαστικών λειτουργών. Χορήγηση ποσοστού 5% για κάθε έτος σπουδών στα μισθολογικά κλιμάκια των δικαστικών υπαλλήλων των ΤΕ και ΠΕ κατηγοριών. Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που φτάνουν το 25% του συνόλου των απασχολουμένων. Θέσπιση δικαιώματος συνταξιοδότησης από το Ταμείο Νομικών, όλων των δικαστικών υπαλλήλων, ταυτόχρονα με τη συνταξιοδότηση από το δημόσιο, ανεξάρτητα από το χρόνο θεμελίωσης του δικαιώματος συνταξιοδότησης. Ψήφιση του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ