Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέτωπο παιδείας στη Θεσσαλονίκη

Σε κοινή δράση, ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο του Αρσένη αποφάσισαν να προχωρήσουν εργαζόμενοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης μέσα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της απεργιακής επιτροπής, των 5 ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και των συντονιστικών ημερήσιων και νυχτερινών σχολείων.

Η πρώτη συνάντηση στο δρόμο του αγώνα θα γίνει την Τρίτη 8 Νοέμβρη, όπου από κοινού εργαζόμενοι και νυχτερινοί μαθητές θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. Την επόμενη μέρα οι μαθητές θα κατέβουν και πάλι στους δρόμους, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησής τους, ενώ θα ακολουθήσει η συμμετοχή των μαθητών στην κινητοποίηση, που θα γίνει στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας, την οποία προκήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 15 Δεκέμβρη.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών. Ως νέο κρούσμα καταγράφεται η στάση ορισμένων μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου. Στη συνέλευση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης, με συμμετοχή και εκπροσώπων του 15μελούς, απείλησαν τους μαθητές ότι, αν προχωρήσουν σε κατάληψη "θα τους σπάσουν τα πόδια με κοντόξυλα".

Καβάλα

Συγκέντρωση στην πλατεία του Καπνεργάτη και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν χτες εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Καβάλας. Οι μαθητές φωνάζοντας συνθήματα κατά του αντιεκπαιδευτικού νόμου έκλεισαν για λίγη ώρα κεντρικό δρόμο και στη συνέχεια προσχώρησαν προς τη νομαρχία. Στο τέλος της κινητοποίησης το Συντονιστικό των Σχολείων κάλεσε τους μαθητές να επαγρυπνούν κάθε στιγμή για περιφρούρηση του αγώνα τους και να συμμετέχουν μαζικά στην πορεία της 9ης Δεκέμβρη.

Αλεξανδρούπολη - Σέρρες

Σήμερα καλεί σε συγκέντρωση και πορεία στην πόλη της Αλεξανδρούπολης το Συντονιστικό των Ημερήσιων Σχολείων.

Την Εθνική Οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης θα αποκλείσουν σήμερα το πρωί οι μαθητές του συγκροτήματος των τριών ΤΕΕ Σερρών στο ύψος των σχολείων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ