Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αγωνιστικές διαθέσεις στην αγροτιά

Αναβλήθηκε χτες δίκη 35 αγροτών. Μεγάλη σύσκεψη την ερχόμενη Τετάρτη στο Ζαγκλιβέρι

Αναβλήθηκε για το Δεκέμβρη 1999 η δίκη των 35 αγροτών από χωριά της Δυτικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης, που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του Νοέμβρη 1995. Μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, οι αγρότες, που παραβρέθηκαν σε συμπαράσταση στους διωκόμενους συναδέλφους τους, αλλά και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν κατηγορηματικά πως οι δικαστικές διώξεις δεν είναι ικανές να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις της αγροτιάς, εφόσον τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται. Ακόμη και σήμερα, άλλωστε, παραμένουν απλήρωτοι για το βαμβάκι και το ρύζι.

"Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την ίδια αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική, έσυρε τους συναδέλφους στα δικαστήρια, πιστεύοντας πως με τον τρόπο αυτό θα κάμψει την αγωνιστικότητα και τη μαχητικότητα της αγροτιάς του νομού μας. Εμείς όμως δηλώνουμε καθαρά πως ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, θα είναι πολύμορφος και πολυμέτωπος. Θα κλιμακώσουμε την πάλη μας για τη λύση των προβλημάτων, σε συνεργασία με την εργατιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα του νομού", δήλωσε ο Σ. Γραβαλάς,μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης.

Ηδη μετά τις κινήσεις προετοιμασίας του νέου αγωνιστικού κύκλου στη Δυτική Υπαιθρο Θεσσαλονίκης, την επόμενη Τετάρτη 9 Δεκέμβρη, αποφασίστηκε να γίνει σύσκεψη των αγροτών της επαρχίας Λαγκαδά, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Ζαγκλιβερίου.

Η ΝΑΣ Θεσσαλονίκης

Μεθοδευμένη προσπάθεια που εξελίσσεται με στόχο να σταματήσει τους αγώνες των αγροτών και μάλιστα την ώρα που η αγροτιά του νομού οργανώνει τις νέες κινητοποιήσεις της απέναντι στην πολιτική αφανισμού της, χαρακτηρίζει τη συνέχιση των δικαστικών διώξεων η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης.Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Η κυβέρνηση, με τον αυταρχισμό και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, νομίζει ότι μπορεί να επιβάλει την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχει καταστροφικές συνέπειες για χιλιάδες αγρότες, αλλά και για την οικονομία της χώρας μας".

Η ΝΑΣΘ καλεί τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και το νομάρχη να πάρουν θέση για τη δικαστική δίωξη των αγροτών του νομού. Ιδιαίτερα απευθυνόμενη στο νομάρχη σημειώνει πως πρέπει "να μιλήσει ως εκπρόσωπος του λαού της περιοχής και να μην εμφανίζεται ως εκπρόσωπος και υποστηρικτής της αντιλαϊκής και αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ