Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Συγκέντρωση εικαστικών - Ψήφισμα λογοτεχνών

Από κινητοποίηση των εικαστικών για το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό τους πρόβλημα
Από κινητοποίηση των εικαστικών για το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό τους πρόβλημα
Το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας καλεί τους εικαστικούς τη Δευτέρα (23/9) στις 6.30μμ, σε συγκέντρωση στα γραφεία του (Κωλέττη 14, 1ος όροφος) για να συζητήσουν τα ζέοντα προβλήματά τους: Την κυβερνητική πολιτική, η οποία δρομολόγησε την ψήφιση του νομοσχεδίου που «καταργεί το θεσμό των τιμητικών συντάξεων» και εντάσσει τους εικαστικούς καλλιτέχνες «εκβιαστικά στην αυτασφάλιση - ΤΕΒΕ». Το ΔΣ του ΕΕΤΕ θα θέσει σε συζήτηση και τις προτάσεις του για κινητοποιήσεις «ενάντια σ' ένα μέτρο που θέτει την ΤΕΧΝΗ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ», υπογραμμίζει το κάλεσμα του ΕΕΤΕ.

Την επιχειρούμενη κατάργηση των τιμητικών συντάξεων καταγγέλλει με ψήφισμα της γενικής συνέλευσής της (18/) και η Αγωνιστική Πανδημοκρατική Ενότητα Λογοτεχνών - Συνεργαζομένων, πρόβλημα το οποίο θα απασχολήσει τη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25/9 στην ΕΕΛ (Γενναδίου 8), ενώ οι εκλογές της θα διεξαχθούν στις 29/9 (6πμ-6μμ).

Στο ψήφισμα της ΑΠΕΛ-Σ σχετικά με το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Το νομοσχέδιο, αντί να προσφέρει λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα των δημιουργών (βελτίωση των τιμητικών συντάξεων, του ασφαλιστικού, των επιτροπών του ΥΠΠΟ κλπ.), αγνοεί την πολύπλευρη υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους δημιουργούς του πολιτισμού και προσπαθεί να καρατομήσει όλες τις μέχρι τώρα "ευεργετικές διατάξεις" της υπάρχουσας νομοθεσίας».

«Καταγγέλλουμε στο λαό την εξευτελιστική προσπάθεια της κυβέρνησης και των αρμοδίων υπουργείων, που εξαπέλυσαν με το νομικό τερατούργημά τους νέα εξοντωτική - πολιτιστική, οικονομική - επίθεση ενάντιά μας. Απαιτούμε από τον υπουργό Πολιτισμού και την κυβέρνηση να αποσύρουν το νομοθετικό έκτρωμα και μέχρι να διαμορφωθεί ένα ανθρώπινο, εθνικά και πολιτιστικά αξιοπρεπές νομοσχέδιο, να ισχύει ο Ν 2435/96. Δηλώνουμε ότι οι δημιουργοί του πολιτισμού δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Ενωμένοι και αποφασισμένοι θα αγωνιστούν μέχρις ότου το αντιπολιτιστικό έκτρωμα αποσυρθεί και αντικατασταθεί με άλλο, πιο ανθρώπινο νομοσχέδιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ