Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Θέατρο
Διαγωνισμός θεατρικού έργου

Με σκοπό να αναδείξει νέα θεατρικά κείμενα της ελληνικής δραματουργίας το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων λειτουργίας από την ίδρυσή του, προκηρύσσει πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου, χωρίς περιορισμό ως προς το θέμα ή το είδος του θεατρικού κειμένου. Τα θεατρικά κείμενα που θα υποβληθούν πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, να είναι κανονικής θεατρικής διάρκειας και να μην έχουν δημοσιευτεί ή παρουσιαστεί από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή το θέατρο.

Οι ενδιαφερόμενοι συγγραφείς θα πρέπει να αποστείλουν τα κείμενά τους και με ψευδώνυμο, σε οχτώ (8) αντίγραφα έως την 28/4/2003 στη Διεύθυνση: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Εθνικής Αμύνης 2, 546 21, Θεσσαλονίκη, αναγράφοντας στο φάκελο την ένδειξη: «Για το Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Εργου».

Τα πραγματικά στοιχεία του διαγωνιζόμενου (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, Τηλέφωνα επικοινωνίας κλπ.) θα περιέχονται εντός κλειστού φακέλου, ο οποίος θα συνοδεύει την κατάθεση του έργου και ο οποίος θα ανοιχτεί μετά την οριστική απόφαση της επιτροπής. Θα δοθούν τρία βραβεία συνοδευόμενα από το χρηματικό ποσό: 1. 14.000 ευρώ (μεικτά) για το Α΄ βραβείο 2. 8.000 ευρώ (μεικτά) για το Β΄ βραβείο 3. 5.000 ευρώ (μεικτά) για το Γ΄ βραβείο. Το θεατρικό έργο που θα κερδίσει το Α΄ βραβείο θα παρουσιαστεί υποχρεωτικά από το ΚΘΒΕ την επομένη της βραβεύσεώς του θεατρική σεζόν, χωρίς ο συγγραφέας να δικαιούται περαιτέρω αμοιβής πέραν του ποσού της βραβεύσεως. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο τηλέφωνο 0310-266904, φαξ: 0310-223249, e-mail: editorial@ntng.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ