Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνάντηση Λαϊκού Θεάτρου

Τριήμερη Διεθνής Συνάντηση Λαϊκού Θεάτρου διοργανώνεται στη Ζάκυνθο στις 27, 28 και 29 Σεπτέμβρη, με τη συμμετοχή επιστημόνων που ασχολούνται με τις λαϊκές μορφές θεατρικής έκφρασης. Η τριήμερη εκδήλωση πραγματοποιείται από το υπουργείο Πολιτισμού, τον τοπικό Δήμο και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της σημαντικής θεατρικής παράδοσης του νησιού, ήδη από το 17ο αι., με την καλλιέργεια των κωμικών «ομιλιών».

Οι εισηγήσεις των θεατρολόγων θα περιστραφούν γύρω από ενότητες, όπως παλαιότερες και σύγχρονες μορφές λαϊκού θεάτρου, η διασύνδεση παραδοσιακού θεάτρου με την κοινωνία της πληροφόρησης, η επιβίωση της λαϊκής θεατρικής δημιουργίας στη σύγχρονη πολιτισμική κοινωνία, ο παραδοσιακός λαϊκός πολιτισμός της Ευρώπης, κ.ά. Παράλληλα με τις εργασίες, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια, σεμινάρια, αναλόγια, υπαίθρια θεάματα στους δρόμους και τις πλατείες του νησιού.

Η εναρκτήρια ομιλία θα είναι του Θόδωρου Γραμματά με θέμα: «Λαϊκό Θέατρο. Παράδοση και μοντερνισμός». Μεταξύ άλλων συμμετέχουν Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Αθηνά Κεφαλά, Αννα Λάζου, Κώστας Καποδίστριας, Αικατερίνη Πολυμέρου - Καμηλάκη, Αθηνά Κορώνη, Γιώργος Πεφάνης, Παναγιώτης Τζαμαργιάς, Τηλέμαχος Μουδατσάκης, Δημήτρης Σπύρου, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ