Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κατά φαντασίαν ανάπλαση...

Ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος αρνείται να καταβάλει στους εργαζόμενους του δήμου τα ποσά που χρωστά για το πριμ παραγωγικότητας, δε φείδεται καθόλου σε προεκλογικές υποσχέσεις που προβάλλουν την εικόνα μιας πόλης με «τοπική ταυτότητα και διεθνή εμβέλεια», που όμως υπάρχει μόνο στη φαντασία των υπεύθυνων προεκλογικού σχεδιασμού του δημάρχου.

Στο πρόγραμμα αναπλάσεων της πόλης, που παρουσίασε ο δήμαρχος σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, περιέχονται πολλές παλιές αναμασημένες προτάσεις που παρουσιάζονται με νέο εντυπωσιακό περίβλημα. Πολλές απ' αυτές τις προτάσεις συμπεριλαμβάνονταν στο πρόγραμμα της περασμένης τετραετίας, που ακόμα περιμένουν την υλοποίησή τους.

Απαντώντας μάλιστα ο δήμαρχος, σε σχετική ερώτηση γιατί δεν υλοποιήθηκαν, αλλά επαναλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα, έδωσε την κλασική δημαγωγική απάντηση ότι «πολλά από τα έργα ανάπλασης μιας πόλης δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε τέσσερα χρόνια. Είναι έργα πνοής και απαιτούν πολύ χρόνο για την υλοποίησή τους».

Οχι μόνο δεν προσδιορίστηκε ο χρόνος υλοποίησης των προτεινόμενων έργων ανάπλασης, αλλά στα προτεινόμενα έργα υπάρχουν και μερικά που προκαλούν ακόμα και αυτή τη νοημοσύνη των πολιτών. Οπως για παράδειγμα η πρόταση δημιουργίας Σταθμού Μετεπιβίβασης Τραμ - Μετρό, Πάρκινγκ 3.000 θέσεων στην Ανατολική «Πύλη» της πόλης! Ως γνωστόν η πόλη δε διαθέτει ούτε τραμ, ούτε μετρό και ουδείς γνωρίζει, συμπεριλαμβανομένου του κ. δημάρχου, αν θα τα αποκτήσει ποτέ. Κι όμως στο πρόγραμμα αναπλάσεων της πόλης, που αποτελεί και το εκλογικό πρόγραμμα του δημάρχου για την επόμενη τετραετία, συμπεριλαμβάνεται και σταθμός μετεπιβίβασης των ανύπαρκτων τραμ και μετρό!

Ακόμα ο δήμαρχος υποσχέθηκε «δωρεάν δημοτική συγκοινωνία με μικρά λεωφορεία, την επέκταση του κεντρικού αρχαιολογικού περιπάτου προς την Ανω Πόλη, δημιουργία δύο ακόμα αρχαιολογικών περιπάτων και ενός αρχαιολογικού άξονα και δημιουργία Μητροπολιτικού άλσους για να... πνιγεί στο πράσινο όλη η πόλη.

Η αίσθηση που δημιούργησε όλη αυτή η ευφάνταστη υποσχεσιολογία ήταν ότι στο πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας θα διαβάζουμε πάλι τα ίδια πράγματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ