Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»
Με αγώνες για «καλή σχολική χρονιά»

Με αιτήματα για αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» διοργανώνει τη Δευτέρα 7 Οκτώβρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο 3ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου, καλώντας τους γονείς των μαθητών να αγωνιστούν μαζί για το σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών. Για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, ο Σύλλογος έχει κηρύξει δίωρη στάση εργασίας.

Σε ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ελλη Αλεξίου» αναφέρεται ιδιαίτερα στις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό (δάσκαλοι, μουσικοί, γυμναστές), τη στέγαση πολλών σχολείων σε ακατάλληλα κτίρια χωρίς βοηθητικούς χώρους στα περισσότερα, την έλλειψη εργαστηρίων, εξοπλισμού, βιβλιοθηκών και υποδομής για το «ολοήμερο σχολείο». Σημειώνει επίσης τα προβλήματα που δημιουργεί η συγχώνευση τμημάτων στην οποία προχωρά το υπουργείο, προκειμένου να εξοικονομήσει διδακτικό προσωπικό υπογραμμίζοντας ότι «η μόνιμη υποχρηματοδότηση έχει συσσωρεύσει τεράστια προβλήματα στο σχολείο και απαιτούν γενναίες δαπάνες για να αντιμετωπιστούν».

«Είναι φανερό ότι η εκπαιδευτική πολιτική που ασκείται και είναι πλευρά μιας γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, αντιμετωπίζει τη γνώση και τη μόρφωση σαν εμπόρευμα και τους μαθητές και τους γονείς σαν πελάτες», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί προσθέτοντας ότι «όλα στοχεύουν κατ' ευθείαν στην τσέπη του γονιού και παράλληλα απαλλάσσουν το κράτος από την υποχρέωσή του να παρέχει ολοκληρωμένη δωρεάν παιδεία στα παιδιά του λαού».

Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καλούν τους γονείς να σταθούν κοντά στο σχολείο τους, να απαιτήσουν αποφασιστικά την επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων (ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, υποδομές, εξοπλισμός κλπ). Να μη συμβιβάζονται με τη λειτουργία τμημάτων με μεγάλο αριθμό μαθητών και να παλέψουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς για τμήματα των 20 μαθητών για την Α' τάξη και 15 για τα νηπιαγωγεία. «Συσπειρωθείτε γύρω από τους συλλόγους σας, δώστε αγωνιστικό προσανατολισμό στη δράση τους. Διεκδικείστε αυτό που ανήκει στα παιδιά σας, στα παιδιά του λαού: Το δημόσιο δωρεάν ποιοτικά βελτιωμένο σχολείο», σημειώνουν απευθυνόμενοι στους γονείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ