Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Πρόσχημα για ποινές ο κανονισμός

Ολοήμερη αποχή από τα μαθήματά τους πραγματοποίησαν χτες οι μαθητές του 2ου Ενιαίου Λυκείου Θεσσαλονίκης, στην οδό Ικτίνου, καταγγέλλοντας την πρακτική ποινικοποίησης που προωθείται με πρόσχημα το κάπνισμα, τα κινητά τηλέφωνα, το ντύσιμο, τις αργοπορίες κλπ. Οπως καταγγέλλουν, αντί το υπουργείο Παιδείας να βελτιώσει τις συνθήκες εκπαίδευσης που χρόνο με το χρόνο χειροτερεύουν, δίνει κατευθύνσεις για τη δημιουργία σχολείων περισσότερο αυταρχικών.

Το φαινόμενο επεκτείνεται σχεδόν σε όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Ηδη σε ορισμένες περιπτώσεις άρχισαν για διάφορα επιμέρους στοιχεία της εμφάνισης των μαθητών. Οι μαθητές γνωρίζουν ότι αυτό αποτελεί το πρόσχημα για τις απαγορεύσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και θα αφορούν βασικά δικαιώματά τους. «Θα αντισταθούμε, δηλώνουν οι ίδιοι. Δεν μπορεί να μην κάνουν τίποτε για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και από την άλλη να παίρνουν τέτοια μέτρα. Δεν είδαμε να κάνουν τίποτε για το μονόδρομο που ζούμε καθημερινά, δηλαδή το σχολείο - σπίτι - φροντιστήριο και πάλι από την αρχή. Δεν είδαμε να προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες διδασκαλίας. Στο Τμήμα Θεωρητικής Κατεύθυνσης κάνουμε μάθημα 30 παιδιά»!

Κινητοποιήσεις και στα Γιάννενα

Σε αποχή από τα μαθήματά τους τις δύο τελευταίες ώρες και μαθητική συναυλία προχωρούν την ερχόμενη Πέμπτη μαθητές στα Γιάννενα ζητώντας να μην εφαρμοστεί ο νέος σχολικός κανονισμός, διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, κατάργηση των νόμων της μεταρρύθμισης, σχολείο που να διαπαιδαγωγεί τους μαθητές και όχι να παίζει το ρόλο του αστυνόμου.

Την κινητοποίηση αποφάσισαν οι μαθητές συγκεντρώνοντας υπογραφές στο παραπάνω πλαίσιο αιτημάτων. Το μάζεμα των υπογραφών θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη, ενώ μέχρι στιγμής οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί πλησιάζουν τις 500 από τα τέσσερα από τα οκτώ ενιαία λύκεια της πόλης των Ιωαννίνων.

Μαθητές έχουν καταγγείλει κρούσματα αυταρχικής συμπεριφοράς και απειλών για επιβολή ποινών από καθηγητές και διευθυντές σχολείων ενώ, όπως τονίζουν, δε λείπουν και τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ