Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος

Πραγματοποιείται σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων στην πλατεία Κάνιγγος στις 4.00 το απόγευμα. Την απόφαση για την πραγματοποίηση της σημερινής συγκέντρωσης πήρε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, κάτω από την ασφυκτική πίεση που δημιουργούν τα οξυμένα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι ΕΒΕ όλης της χώρας, εξαιτίας των φιλομονοπωλιακών πολιτικών που ασκεί η κυβέρνηση στο όνομα της ΟΝΕ που βαφτίζει «εθνικό στόχο». Επιπλέον, η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ αναγκάστηκε να προχωρήσει στη σημερινή κινητοποίηση και κάτω από την επιμονή των συνδικαλιστών της «Δημοκρατικής Κίνησης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων» (ΔΗΚΕΒΕ), που από μήνες ζητούσαν να προσανατολιστεί το συνδικαλιστικό κίνημα σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Με δεδομένο το συγκεκριμένο πλαίσιο που η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ αναγκάστηκε να πάρει την απόφαση για τη διοργάνωση της σημερινής κινητοποίησης και στα πλαίσια της τακτικής της να αποσιωπά τις πραγματικές αιτίες που γεννούν τα προβλήματα, που δεν είναι άλλες από τις ασκούμενες πολιτικές, εξέδωσε και μια ανάλογη γενικόλογη διακήρυξη ενόψει της κινητοποίησης τις προηγούμενες μέρες.

Η ΔΗΚΕΒΕ, οι αγωνιστικές δυνάμεις, συμμετέχουν κριτικά στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Καλούν τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες και τους εμπόρους να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά, να διεκδικήσουν αγωνιστικά την αλλαγή της κατεύθυνσης της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση,η οποία, στο όνομα της ΟΝΕ, έχει βάλει στόχο να σβήσει τις μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους από το χάρτη. Τους καλεί να αποκαλύψουν, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση, ότι αυτή η πολιτική είναι η αιτία των οξυμένων προβλημάτων τους, να καταγγείλουν τον τρόπο με τον οποίο εννοεί η κυβέρνηση και οι δυνάμεις που την υποστηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Τον τρόπο, που συνεπάγεται συνεχή εκχώρηση δικαιωμάτων στα μονοπώλια και στο μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος των ΕΒΕ και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων. Η σημερινή συγκέντρωση μπορεί να γίνει αφετηρία νέων αγώνων σε ξεκάθαρη αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, αγώνων που θα ξεσκεπάζουν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και θα διεκδικούν την ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέτωπο με τους εργαζόμενους(2000-07-29 00:00:00.0)
Ολισθηρός δρόμος(1998-06-27 00:00:00.0)
ΝΑΙ στην απάτη από ΠΑΣΚΕΒΕ - ΔΑΚΜΜΕ - ΑΣΚΜΜΕ(1997-06-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1997-03-23 00:00:00.0)
Ο αγώνας αναπτερώνει τις ελπίδες(1997-01-24 00:00:00.0)
Μόνο ο μαζικός αγώνας θα φέρει τη λύση στα προβλήματα(1996-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ