Παρασκευή 24 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Ο αγώνας αναπτερώνει τις ελπίδες

Τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα, στη Βουλή, η συγκέντρωση των ΕΒΕ. Αγωνιστικό κάλεσμα της ΔΗΚΕΒΕ

Με εξορμήσεις στα καταστήματα της Αθήνας συνεχίζουν και σήμερα οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι τις προετοιμασίες τους για τη συγκέντρωση της Δευτέρας 27 Γενάρη, που θα γίνει στις 6 το απόγευμα έξω από τη Βουλή. Κλιμάκια συνδικαλιστών ενημερώνουν τους συναδέλφους τους για τη σημασία της κινητοποίησης και για την αναγκαιότητα να πυκνώσουν όσο γίνεται περισσότερο οι φωνές αντίστασης στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Μια πολιτική, που πέρα από τα γενικότερα χαρακτηριστικά της που πλήττουν το σύνολο του ελληνικού λαού, σε ό,τι αφορά τους ΕΒΕ στην πραγματικότητα αποβλέπει στην επιταχυνόμενη συρρίκνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.

"Από αυτή τη συγκέντρωση δεν πρέπει να λείψει κανείς", τονίζει με χτεσινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων της Αθήνας (ΟΒΣΑ), η οποία καλεί όλα τα σωματεία να δουλέψουν με κάθε μορφή για την επιτυχία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. "Η συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή - σημειώνεται στην ανακοίνωση - αποκτάει ιδιαίτερη σημασία για τους ΕΒΕ, γιατί από μια μεριά έτσι θα εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο νέο φορομπηχτικό νόμο για το φορολογικό και από την άλλη είναι η απαρχή των νέων κινητοποιήσεών μας μέσα στο 1997".

Αγωνιστικό κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Δευτέρας απευθύνει με χτεσινή της ανακοίνωση η Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων (ΔΗΚΕΒΕ), τονίζοντας πως μόνο με μαζική και αγωνιστική αντίσταση στην εφαρμοζόμενη πολιτική μπορούν να αντιμετωπιστούν οι σχετικές επιπτώσεις. Στην ανακοίνωση, ανάμεσα στ' άλλα σημειώνεται:

"Το νέο ξεκίνημα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, που αποφάσισε το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, μετά την πανελλαδική σύσκεψη των ομοσπονδιών, δημιουργεί μια νέα δυναμική στη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος και αναπτερώνει την ελπίδα των ΕΒΕ για λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις.

Η ΔΗΚΕΒΕ αταλάντευτα στηρίζει την αγωνιστική αυτή προσπάθεια του συνδικαλιστικού κινήματος σαν μόνο διέξοδο μπροστά στην ανελέητη και αδιάλλακτη κυβερνητική επίθεση. Οι ΕΒΕ, που καθημερινά βιώνουν την αβεβαιότητα και την αγωνία για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, χρειάζονται ακόμα πιο πολύ τη σταθερή υποστήριξη του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη κοινωνικοί αγώνες (ναυτεργάτες, εκπαιδευτικοί, αγρότες, εργαζόμενοι κλπ.), οι οποίοι εκδηλώνουν την αντίθεσή τους και αμφισβητούν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ίδια πολιτική είναι η αιτία της βίαιης καταστροφής των μικρών επιχειρήσεων, της κάθετης πτώσης του τζίρου, της διόγκωσης των φορολογικών βαρών, της απελευθέρωσης του ωραρίου και της επαγγελματικής στέγης, της κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος και είναι σίγουρο ότι θα συναντήσει και την αντίθεση των ΕΒΕ, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να συναινέσουν στις κατευθύνσεις της Συμφωνίας του Μάαστριχτ και στους αντιλαϊκούς στόχους του προγράμματος "σύγκλισης".

Η ΔΗΚΕΒΕ καλεί τους εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες με τους αγώνες τους να κατακτήσουν την ενότητα στη βάση των προβλημάτων τους, να καταδικάσουν την αρνητική στάση της ηγεσίας της ΕΣΕΕ, δίνοντας μαζικό "παρών" στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης".

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ, μετά την πανελλαδική σύσκεψη της προηγούμενης Κυριακής, η κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων προβλέπει μετά τη συγκέντρωση της επόμενης Δευτέρας πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων για τις 17 του Φλεβάρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλία για συντονισμένο αγώνα(2007-01-30 00:00:00.0)
Η πλειοψηφία απαιτεί κινητοποίηση!(2002-04-23 00:00:00.0)
Σε αγωνιστικό αναβρασμό(2001-05-05 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας(1999-12-01 00:00:00.0)
Ολισθηρός δρόμος(1998-06-27 00:00:00.0)
Μόνο ο μαζικός αγώνας θα φέρει τη λύση στα προβλήματα(1996-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ