Παρασκευή 24 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Λουκέτο" σε ακόμα μία ασφαλιστική

Κυβέρνηση και εκπρόσωποι των μεγάλων ασφαλιστικών εταιριών ετοιμάζουν τη νέα επίθεση κατά των κατόχων ΙΧ. Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν έχουν ασφάλιση

Ακόμα 5.000 κάτοχοι ΙΧ θα πρέπει από σήμερα να αναζητήσουν νέα ασφαλιστική εταιρία, καθώς με απόφαση του υπουργείου Εμπορίου ανακλήθηκε η άδεια της "ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΑΕΓΑ", επειδή - όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση - "η εταιρία δεν εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις της έναντι των ασφαλισμένων και του Επικουρικού Κεφαλαίου". Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι εκκρεμότητες έχουν ακόμα τρεις εταιρίες, στις οποίες δόθηκε προθεσμία να τις καλύψουν μέχρι το τέλος του Φλεβάρη. Σημειώνεται ότι για τους ασφαλισμένους που βρέθηκαν... χωρίς εταιρία προβλέπεται ασφαλιστική κάλυψη για 40 μέρες από το Επικουρικό Κεφάλαιο. Μετά, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γίνουν πελάτες κάποιας άλλης εταιρίας, πληρώνοντας από την αρχή τα σχετικά ασφάλιστρα.

Στο μεταξύ στη Βουλή βρίσκεται ήδη το νομοσχέδιο που από κοινού επεξεργάστηκαν κυβέρνηση και μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες για την ασφαλιστική σύμβαση και την τροποποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ρυθμίσεις, που - στο όνομα της εξυγίανσης του κλάδου και της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων - στοχεύουν στην αναδιανομή της πίτας στην ασφαλιστική αγορά και στην πλήρη επικράτηση μιας χούφτας επιχειρήσεων του κλάδου. Παράλληλα με τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Κοινοβούλιο, οι ασφαλιστικές εταιρίες προετοιμάζονται για νέο κύκλο "συμπίεσης του κόστους ζημιάς" του κλάδου αυτοκινήτου, όπως λένε χαρακτηριστικά, εννοώντας ουσιαστικά την παραπέρα αύξηση των ασφαλίστρων και την αναζήτηση εφευρημάτων για ...ακόμα μικρότερες καλύψεις στα ατυχήματα.

Από το υπουργείο Εμπορίου ανακοινώθηκε χτες ότι για τους κατόχους ανασφάλιστων ΙΧ αυτοκινήτων προβλέπεται η επιβολή προστίμου 150-500 ECU (45-150 χιλιάδες δραχμές), αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, απαγόρευση μεταβίβασης των οχημάτων ή αλλαγής του κινητήρα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ