Παρασκευή 24 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Και οι ΕΒΕ Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Με κλείσιμο των καταστημάτων και των βιοτεχνιών αντιδρούν στις 17 του Φλεβάρη και οι επαγγελματοβιοτέχνες της Θεσσαλονίκης στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ενώ τη Δευτέρα 27 του Γενάρη διοργανώνουν συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δικαστηρίων και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων του Νομού Θεσσαλονίκης μετά από συσκέψεις με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ανάλογες επαφές με τη ΓΣΕΒΕΕ. Οπως τονίζει η ΟΒΣΘ σε κάλεσμά της προς τις κλαδικές οργανώσεις των βιοτεχνών ενόψει της ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, απαιτείται η συνολική κινητοποίηση του κλάδου και η απαραίτητη οργανωτική δουλιά μέσα από γενικές συνελεύσεις για την καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης.

"Το πρώτο βήμα για την επιτυχία των αγώνων μας είναι η μαζική συμμετοχή όλων των ΕΒΕ", τονίζει η ΟΒΣΘ και προσθέτει πως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα επιφέρει νέα επιπρόσθετα βάρη στα ήδη δυσβάσταχτα των αντικειμενικών κριτηρίων και του 35% της φορολόγησης των ΜΜΕ που έχουν αφανίσει εκατοντάδες επιχειρήσεις.

"Για μας είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για το μέλλον των ΜΜΕ της χώρας, δηλώνει ο γενικός γραμματέας της ΟΒΣΘ Κώστας Μανώλης.Ο αγώνας των επαγγελματοβιοτεχνών θα ενταθεί το επόμενο διάστημα γιατί το νέο εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να επιδεινώσει παραπέρα την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων. Ζητάμε πραγματική φορολογική μεταρρύθμιση με τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, ώστε τα φορολογικά βάρη να κατανέμονται ανάλογα με τις δυνατότητες του καθένα και όχι να δημιουργούνται τεράστιες κοινωνικές ανισότητες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ