Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην Καλαμάτα

Με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Καραγκιόζης - Μιούζικαλ» των Μέμης Σπυράτου - Λάμπρου Λιάβα, συναυλία μουσικής του Νίκου Κυπουργού, έκθεση γιγαντοαφίσας με τον «πόλεμο στον κινηματογράφο», διημερίδα για την κινηματογραφική παιδεία στην Ελλάδα, Εργαστήρι Καραγκιόζη για παιδιά και εκδρομή με το «Τρένο του Καποδίστρια», θα πλαισιωθούν οι εργασίες του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, που θα γίνει στην Καλαμάτα, 20-26/10.

Στο πρόγραμμα των προβολών θα υπάρχουν δύο διαγωνιστικά τμήματα (κεντρικό και σπουδαστικό), στα οποία θα προβληθούν 30 και 20 ταινίες, αντίστοιχα. Οι ταινίες προκρίθηκαν μεταξύ 285 ντοκιμαντέρ, από 53 χώρες. Η διεθνής κριτική επιτροπή (πρόεδρος ο Φραντσέσκο Μασέλι) θα απονείμει οκτώ βραβεία (συνολικά 40.000 ευρώ).

Στο πρόγραμμα των παράλληλων προβολών περιλαμβάνονται:

  • Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μαυρίκιο, με τις ταινίες του: «AENIGMA EST», «Πολεμόντα», «Σπιναλόγκα», «Γεφύρια του Ιονίου» και «Μεσογειακό Τρίπτυχο».
  • Αφιέρωμα στο Ρώσο σκηνοθέτη Tofik Shakverdiev.
  • Αφιέρωμα στο γερμανικό ντοκιμαντέρ/ τιμώμενη χώρα, με τις ταινίες «Buena Vista Social Club» του Wim Wenders, «Βερολίνο: Συμφωνία της Μεγαλούπολης» του Ruttman, «Lessons of Darkness» του Werner Herzog και από μια ταινία των F. Faraocki και Volker Koeep. Η πρώτη θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική.

Στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα προβληθεί η πολυσυζητημένη ταινία του Ααρόν Λουμπάρσκι «JOURNEYS WITH GEORGE», η οποία σατιρίζει την προεκλογική καμπάνια του Τζορτζ Μπους. Χώρος προβολών το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο. Στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας θα παρουσιαστεί το πληροφοριακό τμήμα, στο οποίο θα προβληθούν οι θεματικές ενότητες ντοκιμαντέρ: «Ανήσυχα Βαλκάνια», «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα», «Ο Χορός στο Cinema» και Σύγχρονα Ντοκιμαντέρ από 15 χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ