Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ντέρμπι μόνο για... φανατικούς

Τα... ψέματα τελείωσαν για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας όπου το Σαββατοκύριακο διεξάγεται η Γ` φάση από την οποία θα βγει η τετράδα η οποία στις αρχές της Ανοιξης θα μετέχει στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης διεκδικώντας το τρόπαιο. Στην προημιτελική φάση το παιχνίδι φυσικά που ξεχωρίζει είναι το αυριανό ντέρμπι των «αιωνίων» Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που θα διεξαχθεί στο κλειστό του Κορυδαλλού (21.00 ΑΛΦΑ).

Ενα ντέρμπι που έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί... παιχνίδι μόνο για φανατικούς. Και αυτό γιατί στο γήπεδο αναμένεται η παρουσία μόλις 700 ατόμων αφού μετά από πολλές διαδικασίες διαφωνίες και γνώμες τελικά οι δυο αντίπαλοι θα έχουν στο πλευρό τους από 350 οπαδούς τους στο 2.500 θεατών γήπεδο. Ο «φόβος των Ιουδαίων» από την αστυνομία για την παρουσία αντιπάλων οπαδών οδήγησε στη μείωση της χωρητικότητας κατά 70% περίπου με τις περισσότερες κερκίδες να μένουν κενές. Δε φθάνει δηλαδή που το άθλημα ακροβατεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας τα τελευταία χρόνια, η «ανωτέρα βία» οδηγεί τον απλό φίλαθλο μακριά από τα γήπεδα. Κατά τα αλλά οι υπεύθυνοι «πασχίζουν» για να βρει το δρόμο του το άθλημα.

Η αυλαία των προημιτελικών πάντως ανοίγει σήμερα με τον αγώνα του Αλεξανδρείου μεταξύ του Αρη και του Περιστερίου να θεωρείται ο ποιο αμφίρροπος. ΑΕΚ και Ηράκλειο έχουν τον πρώτο λόγο κόντρα σε Μακεδονικό και Ολύμπια Λάρισας αντίστοιχα. Αναλυτικά το πρόγραμμα:: ΑΕΚ - Μακεδονικός (18.30 Ανω Λιόσια ΠΟΛΙΣ TV), Αρης - Περιστέρι (17.30 Αλεξάνδρειο), Ηράκλειο - Ολύμπια Λάρισας. (17.00 ΛΙΝΤΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ