Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θλιβεροί βαστάζοι

«

Αν δε γίνει έως το 2005 καμία νέα μονάδα που να λειτουργεί πλήρως, θα έχουμε περίπου 100 μέρες το χρόνο την ανάγκη διακοπών στους καταναλωτές»! Αυτή την απειλή και συνάμα κίνδυνο μεταφέρει με συνέντευξή στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Π. Κάπρος, που δε διστάζει να μιλήσει και για «εθνική κρίση»! Και όλα αυτά λόγω, λέει, της αδυναμίας των ιδιωτών επενδυτών να κατασκευάσουν (ιδιωτικές) μονάδες ηλεκτρικής ενέργειας.

Μια και όμως η ΡΑΕ, εκτός από το να «βάλει τους ιδιώτες στο παιχνίδι», έχει ρόλο να εξετάζει τη γενικότερη κατάσταση στα ενεργειακά δρώμενα, και πολύ περισσότερο να γνωμοδοτεί για την επάρκεια στον εφοδιασμό, γιατί αφού διαβλέπει άμεσο κίνδυνο ενεργειακής κρίσης, προκρίνει ως μόνο τρόπο αντιμετώπισης τις ιδιωτικές «επενδύσεις»; Γιατί αποκλείει τη ΔΕΗ, να εξασφαλίσει την ηλεκτροδότηση της χώρας; Πώς το καταφέρνει 50 χρόνια τώρα και δε θα μπορεί να το κάνει το 2005;

Για την επικείμενη ενεργειακή κρίση που αναφέρει ο Π. Κάπρος, υπεύθυνη θα είναι η κυβέρνηση και ο ίδιος που οι κυβερνώντες τον διόρισαν σ' αυτή τη θέση. Διότι, η κυβέρνηση είναι που απαγορεύει στη ΔΕΗ να κατασκευάσει νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Η κυβέρνηση ήταν ο εμπνευστής του Ν. 2773/99 για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση κι αυτός, σαν βαστάζοι του μεγάλου κεφαλαίου, ζητούν σήμερα τη χρηματοδότηση ιδιωτών από τον ελληνικό λαό για να κατασκευάζουν ιδιωτικές μονάδες προκειμένου να μη «μείνουμε από ρεύμα»

Ας αφήσουν λοιπόν την κινδυνολογία κι ας πούνε ξεκάθαρα ότι προετοιμάζουν το έδαφος για νέο χαράτσι του ελληνικού λαού ώστε να επιδοτηθούν οι ιδιώτες (πριν λίγες μέρες η ΡΑΕ πρότεινε την επιβολή τέλους 0,2 δραχμές ανά κιλοβατώρα για τη χρηματοδότηση των ιδιωτικών μονάδων), που έτσι κι αλλιώς τους αναφέρει και ο ίδιος και δεν είναι άλλοι από τους: Μυτιληναίος, Κοπελούζος, ΤΕΡΝΑ και ΕΛ.ΠΕ.


Σ.Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ