Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Αρχισε η προπονητολογία

Ο υπηρεσιακός τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Κόλλιας

Sportidea

Ο υπηρεσιακός τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Κόλλιας
Ωρες προσαρμογής διανύουν άπαντες στον Ολυμπιακό. Μία μέρα μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στους πρωταθλητές, όλα δείχνουν πως η... τρικυμία πέρασε, φυσικά μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Ο Γιάννης Κόλλιας, που είναι ο νέος τεχνικός «στην παρούσα φάση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είχε τις πρώτες επαφές από το νέο του πόστο με τους συνεργάτες τού απερχόμενου Τάκη Λεμονή. Ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ των «ερυθρόλευκων» ενημερώθηκε χτες το πρωί από τον αντιπρόεδρο του πειραϊκού συλλόγου, για τα νέα του καθήκοντα, ενώ χτες το απόγευμα προπόνησε τους παίκτες της ομάδας.

Από την άλλη, την τελευταία του επίσκεψη έκανε ο Τάκης Λεμονής στα γραφεία της ΠΑΕ. Εκεί έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά τις εξελίξεις. «Υπάρχει στεναχώρια, αλλά έτσι είναι στο ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να μιλήσω όχι για το τι έγινε, πάντα σε αυτή την ομάδα τα πράγματα είναι δύσκολα, γιατί αυτή η ομάδα πρέπει πάντα να κερδίζει. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ηρεμία. Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κόσμο να μην κάνει κριτική στην απόφαση του προέδρου του προέδρου και να τη σεβαστεί γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει να προχωρήσει στην Ευρώπη και υπάρχει το χρέος του 7ου τίτλου. Να σεβαστούμε την απόφαση του προέδρου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους είχα πολύ καλή συνεργασία και κατάφεραν να δημιουργήσουν μία ομάδα αντάξια του ονόματος του Ολυμπιακού».

Πάντως, όπως και να έχει η κατάσταση, ο Λεμονής... πλήρωσε το τίμημα για ορισμένα λάθη που του χρεώνουν, με πιο βασικό τις άσχημες εμφανίσεις στην Ευρώπη. Οι δύο συνεχόμενες ήττες ήταν η κορυφή του παγόβουνου, ενώ ήρθαν να προστεθούν τόσο τα θέματα Μπερμούντες και Οφορίκουε όσο και το πρόστιμο που ήθελε να επιβάλει στον Ζιοβάνι (διακοπή συμβολαίου). Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, δεν έχει δείξει διατεθειμένος να «πειράξουν» τις... βεντέτες του συλλόγου όπως ο Ζιοβάνι και στο παρελθόν ο Ζάχοβιτς.

Σε ό,τι αφορά τέλος το διάδοχο του Λεμονή ή καλύτερα του Γιάννη Κόλλια, αν υπάρξει, τα ονόματα που ακούγονται είναι αρκετά. Μετά τους Οσιμ, Χαλίλχοτζιτς και Ντάουμ που ακούστηκαν το βράδυ της Τετάρτης, ήρθαν να προστεθούν αυτά του Ντίνο Τζοφ και του προπονητή του Αιγάλεω, Γιώργου Χατζάρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα ιταλικής ιστοσελίδας, ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι έτοιμος να προσφέρει «γην και ύδωρ» στον Ιταλό για να έρθει στον Ολυμπιακό. Από την άλλη, αθλητική εφημερίδα αναφέρει πως παράγοντας του πειραϊκού συλλόγου, συναντήθηκε με αντίστοιχους του Αιγάλεω προκειμένου ο Ελληνας τεχνικός να συμφωνήσει με τους «ερυθρόλευκους», κάτι που φαίνεται αρκετά δύσκολο καθώς η απόλυση του Τάκη Λεμονή μπορεί να καλυφθεί με έναν προπονητή ίδιου κύρους ή μεγαλύτερου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ