Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Αισιόδοξοι στο Κίεβο

Στο Κίεβο βρίσκονται από χτες το μεσημέρι τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα, ανδρών και ελπίδων, για τις αναμετρήσεις με τις αντίστοιχες ομάδες της Ουκρανίας. Αμφότεροι οι αγώνες είναι σημαντικοί και μάλλον θα παίξουν σημαντικό ρόλο για την πορία των «γαλανόλευκων» στις οικείες διοργανώσεις.

ΕΛΠΙΔΕΣ

Με σκοπό να ζευγαρώσει τις νίκες και να μπει για τα καλά στην υπόθεση πρόκριση θα παραταχθεί απόψε η εθνική ελπίδων (18.00) απέναντι στην αντίστοιχη των Ουκρανών. Ο Στέλιος Μανωλάς και οι παίχτες του πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν το καλύτερο εαυτό τους. Η ψυχολογία βρίσκεται στα ύψη, μετά την εμφάνιση και τη νίκη επί της Ισπανίας, ενώ σημαντική παράμετρος είναι πως δεν υπάρχουν προβλήματα. Οπως επισήμανε, πριν την αναχώρηση, ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας «όλα εξαρτώνται από τα πόδια των διεθνών» και φυσικά από την τύχη που σχεδόν πάντα παίζει το ρόλο της (θετικά ή αρνητικά).

ΑΝΔΡΕΣ

Χωρίς τον Πατσατζόγλου τελικά ταξίδεψε η Εθνική ανδρών. Ο διεθνής παίχτης του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρεί. Και ο Ρεχάγκελ προτίμησε να τον αφήσει στην Ελλάδα ώστε ν' αναρρώσει και να είναι έτοιμος για το παιχνίδι με την Αρμενία. Τη θέση του όπως όλα δείχνουν θα πάρει ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Αλλους «πονοκεφάλους», προς το παρόν, ο Γερμανός εκλέκτορας δεν έχει. Ετσι μπορεί απερίσπαστος να συγκεντρωθεί στα πλάνα του αυριανού, κρίσιμου αγώνα.

Ο ίδιος και οι παίχτες του δηλώνουν έτοιμοι να παλέψουν για θετικό αποτέλεσμα, ώστε να μη... γκριζάρει νωρίς τ' όνειρο. Στην πλευρά των γηπεδούχων αντίθετα τα προβλήματα είναι αρκετά. Εκτός από τον Αντρέι Σεφτσένκο όλα δείχνουν ότι τόσο ο Ντιμιτρούλιν όσο και ο Νεσμάχνι δε θα ξεπεράσουν το τραυματισμό τους και δε θ' αγωνιστούν.

  • Στην Ουκρανία η ελληνική αποστολή αντιμετώπισε και ένα ακόμα ζήτημα, αφού δημιουργήθηκε πρόβλημα με τη βίζα του Νταμπίζα, που τελικά όμως διευθετήθηκε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γιούρκας Σεϊταρίδης θα είναι ο αντικαταστάτης του Χρήστου Πατσατζόγλου σε θέση δεξιού μπακ. Αντίθετα, από την πλευρά των αντιπάλων της Εθνικής υπάρχουν πολλά προβλήματα, αφού εκτός του Αντρέι Σεφτσένκο, τόσο ο Ντιμιτρούλιν όσο και ο Νεσμάχνι είναι τραυματίες και δε θα δώσουν το «παρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ