Σάββατο 26 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
Εικαστικά
Εκθεσιακά «μονοπάτια»

Ο ζωγράφος Γιάννης Αντωνόπουλος παρουσιάζει από 1 έως 24 του Μάρτη, στην αίθουσα τέχνης «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι), την τελευταία του δουλιά. Ο ζωγράφος, στα είκοσι πέντε χρόνια παρουσίας του στην τέχνη, έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αξίζει να αναφέρουμε με πόση επιτυχία μετέφερε ζωγραφικά την αρχαία γραμμική γραφή σε προηγούμενες εκθέσεις του. Στην τωρινή παρουσίαση έργων του, που κυριαρχεί η ακουαρέλα, μεταβάλλει χρηστικά αντικείμενα και σύνεργα τέχνης με ευαισθησία και με διαύγεια που το υλικό του προσφέρει.

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8μμ) στην Πινακοθήκη Πιερίδη του Δήμου Γλυφάδας (Λ. Ποσειδώνος 29), έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Αδαμάκου. Με γενικό τίτλο «Εσωτερικές εποχές» εκτίθενται έως τις 10 του Απρίλη, περισσότερα από 100 έργα, δημιουργίες της περιόδου 1995-2000. Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Τάκης Μαυρωτάς.

Στις 6 του Μάρτη (7.30μμ) στην γκαλερί «Δημόκριτος» (Δημοκρίτου 24), εγκαινιάζεται έκθεση έργων ζωγραφικής του Γιώργου Μαρούδα. Τα εκτιθέμενα έργα είναι μικρών και μεγάλων διαστάσεων, όλα λάδι σε μουσαμά. Ο Γ. Μαρούδας, σαν σύγχρονος νεορεαλιστής, παρουσιάζει θέματα εμπνευσμένα από τη Βίβλο και φτάνει στο σημερινό άνθρωπο της μοναξιάς και της αδιαφορίας.

Από τη Δευτέρα και έως τις 8 του Μάρτη, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής του Αλέξη Σουλιώτη. Τίτλος της «Τοπία και λουλούδια από την ελληνική φύση». Πρόκειται για την τελευταία δουλιά του καλλιτέχνη (Δεκέμβρης 1998 - Σεπτέμβρης 1999).

Στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 51) εγκαινιάζεται στις 8 του Μάρτη (8μμ) έκθεση με τίτλο «Οκτώ Κύπριοι Χαράκτες». Θα διαρκέσει μέχρι τις 30 του Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ