Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ
Αγκαλιά με την πρόκριση

To μάτι στην πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έκλεισε χτες η Εθνική Ελπίδων μετά τη δεύτερη νίκη της στον όμιλο, αυτή τη φορά επί της Αρμενίας, με 2-1 στο στάδιο «Νίκος Γκούμας». Ετσι, τώρα μετά από τρία παιχνίδια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς (2 νίκες, 1 ισοπαλία) και αναμφισβήτητα συγκαταλέγεται στα φαβορί για την πρόκριση στην τελική φάση.

Οι διεθνείς μας παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα αγχωμένοι στο πρώτο μέρος απέναντι στους ιδιαίτερα επικίνδυνους Αρμένιους. Χάθηκαν κάποιες ευκαιρίες με τους Σαλπιγγίδη και Αγρίτη αλλά όσο η μπάλα δεν κατέληγε στα δίχτυα το άγχος μεγάλωνε. Αντίθετα, οι Αρμένιοι άρχισαν να βγαίνουν μπροστά.

Η επανάληψη ήταν τελείως διαφορετική, αφού οι παίκτες του Στέλιου Μανωλά ευτύχησαν να ανοίξουν γρήγορα το σκορ με τον Βάλλα στο 54΄, αφού αν και έφυγε από θέση οφσάιντ πλάσαρε άψογα κι έγραψε το 1-0. Ετσι, οι παίκτες της Εθνικής μας πήραν άλλον αέρα στο παιχνίδι και με τον Βύντρα στο 65΄ διπλασίασαν τα τέρματα. Μάλιστα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε την ευκαιρία να πετύχει και άλλο τέρμα αφού ο Αμανατίδης έχασε πέναλτι στο 79΄, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι στο 90΄. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Μανουτσαριάν στις καθυστερήσεις.

ΕΛΛΑΔΑ: Βουλγαράκης, Βύντρα, Χρήστου (15΄ Νταγκουνάκης), Κουλοχέρης, Βάλλας, Γαλανόπουλος, Σαλπιγγίδης, Μελαβιανάκης (46΄ Σπέρτος), Παπαδόπουλος, Αμανατίδης, Αγρίτης (65΄ Βαγγελής).

ΑΡΜΕΝΙΑ: Μπέτε (70΄ Σαξιάν), Μκρτσιάν, Αλεκσανιάν, Χοβχανισιάν, Χαρουτουνιάν, Μιρτσιάν, Γκριγκοριάν, Πετροσιάν, Μουρατιάν, Μπόμπελ.


Γ.Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ