Σάββατο 19 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Γέλασε ένας στους... τρεις

Κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟ στο Κάουνας ο Αλβέρτης

Sportidea

Κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟ στο Κάουνας ο Αλβέρτης
Χαμόγελα για έναν, σκεπτικισμό για δυο επιφύλαξε η 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Τα χαμόγελα σίγουρα ανήκουν στον Παναθηναϊκό, που στο Κάουνας επιβεβαίωσε τις απόψεις που τον θέλουν μια από τις ομάδες της τελικής τετράδας, επικρατώντας εύκολα της Ζαλγκίρις. Αντίθετα με τους «πράσινους» ΑΕΚ και Ολυμπιακός δεν τα κατάφεραν απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Ουλκέρ αντίστοιχα γνωρίζοντας την ήττα και μάλιστα εντός έδρας.

Με την υπογραφή Αλβέρτη

Μπορεί εύκολα να μην ενθουσιάζεται ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά η εμφάνιση του «τριφυλλιού» σε μια δύσκολη έδρα του ομίλου, όπως το Κάουνας, και η επικράτηση επί της Ζαλγκίρις με 94-79 δε θα μπορούσαν παρά να τον γεμίσουν ικανοποίηση. Ο «Ζοτς» έδειξε να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τις αντιδράσεις των παικτών του στην επίθεση, κάτι το οποίο χαρακτήρισε «κλειδί» για τη νίκη. Και πραγματικά οι παίκτες του Παναθηναϊκού με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη (22π) σε ρόλο... πρώτου βιολιού και τον Μακ Ντόναλντ (15π) σε ρόλο μαέστρου ήταν ό,τι καλύτερο. Οχι όμως ότι υστέρησαν και αμυντικά αφού το ασφυκτικό μαρκάρισμα στους Λιθουανούς σχεδόν σε όλο το γήπεδο αποσυντόνισε. Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 4, Ταού 4, Ολίμπια 3, Μάλαγα 3, Μακάμπι 3, Σιέραν 3, Μπουντοτνόστ 2, Ζαλγκίρις 2.

Ο Μποντίρογκα... τα λάθη και οι διαιτητές

Σε ένα τρίπτυχο κρίθηκε το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ για την Ευρωλίγκα που έγινε στη Λαμία με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, από την οποία η Ενωση ηττήθηκε με 62-57. Αρχικά, η εμφάνιση του πρώην «πράσινου» Ντέγιαν Μποντίρογκα, που με επτά συνεχόμενους πόντους στα τελευταία λεπτά κράτησε το προβάδισμα των Ισπανών και τους έδωσε την πολύτιμη νίκη. Δεύτερον, ήταν οι διαιτητές που στο 37` και ενώ το σκορ ήταν 55-55 και η ΑΕΚ είχε πριν λίγα λεπτά αρχίσει την αντεπίθεση διαρκείας, καλύπτοντας μια διαφορά 19 πόντων τη σταμάτησαν άδικα (άφησαν βήματα των Ναβάρο, Μποντίρογκα). Επίσης τα λάθη σε καθοριστικά σημεία από πλευράς των παικτών του Ντράγκαν Σάκοτα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Πάντως ο Σέρβος τεχνικός για άλλη μια φορά έκανε έκκληση για την απόκτηση του δεύτερου ψηλού αφού και στη Λαμία του πρόβλημα ήταν εμφανές. Στα θετικά η ανάκαμψη του Μπλάκνεϊ (18π). Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 4, Εφές Πίλσεν 4, Μπένετον 3, Τσιμπόνα 3, Φορτιτούτο 3, Ορτέζ 3, Αλμπα 2, ΑΕΚ 2.

Αχ αυτή η... παράδοση

Τι κακό και αυτό με τον Ολυμπιακό; Για έβδομη φορά να μην μπορέσουν να πάρουν ροζ φύλλο αγώνα με αντίπαλο την Ουλκέρ, που ήδη μετράει πλέον τρεις νίκες, στην Αθήνα μετά τη νίκη τους και στο κλειστό του Κορυδαλλού με 77-71. Οι «ερυθρόλευκοι» σε ένα αγώνα που εξελίχθηκε σε ρώσικη ρουλέτα από την περιφέρεια εμφανίστηκαν ιδιαίτερα άστοχοι (14-34 δίποντα, 11/33 τρίποντα) ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι στα τελευταία 2` περίπου δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν εντός πεδιάς. Δικαίως μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Σούμποτιτς τα είχε με τους περισσότερους παίκτες και για μερικούς (χωρίς να πει ονόματα) έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4, Βιλερμπάν 4, Βίρτους 3, Ολυμπιακός 3, Ουλκέρ 3, Ρεάλ Μαδρίτης 3, Παρτιζάν 2, Σλασκ 2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ