Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17Ν»
Ολοκληρώνονται οι ανακρίσεις

Επισπεύδονται, όπως όλα δείχνουν, οι ανακριτικές διαδικασίες για την υπόθεση της «17Ν», προκειμένου να εκδοθεί το παραπεμπτικό βούλευμα σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων μέχρι το τέλος του χρόνου και να αρχίσει η πολύκροτη δίκη μέσα στον ερχόμενο Φλεβάρη. Το ζήτημα, βέβαια, που ανακύπτει είναι αν τα χρονικά αυτά περιθώρια επαρκούν για την πλήρη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών με τη λήψη αρκετών αξιόπιστων μαρτυρικών καταθέσεων ή αν το κύριο βάρος έχει δοθεί στις αρχικές «απολογίες» των κατηγορουμένων, που έχουν στο μεταξύ αναιρεθεί από τους ίδιους και βάσει των οποίων δε θα μπορούσε να υπάρξει μια καταδικαστική απόφαση.

Χτες ο Βασίλης Ξηρός κατέθεσε στον ειδικό ανακριτή απολογητικό υπόμνημα, με το οποίο αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη «17Ν» και όσες παλιές και νέες κατηγορίες τού αποδίδονται. Δηλώνει, επίσης, ότι δε γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους του εκτός από τους αδελφούς του Χριστόδουλο και Σάββα, καθώς και τον Διονύση Γεωργιάδη, που είναι φίλος του.

Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να απολογηθούν οι Βασίλης Τζωρτζάτος και Θεολόγος Ψαραδέλλης, που ζήτησαν προθεσμία, ενώ για την ερχόμενη Τρίτη έχει μετατεθεί η απολογία των Δημήτρη Κουφοντίνα, Ηρακλή Κωστάρη και Κώστα Καρατσώλη. Τελευταίος θα κληθεί σε συμπληρωματική απολογία ο φερόμενος ως καθοδηγητής της «17Ν» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Δίωξη κατά Γιάννη Σερίφη

Ποινική δίωξη για τρεις κακουργηματικές πράξεις άσκησε ο εισαγγελέας Κυρ. Καρούτσος εναντίον του Γιάννη Σερίφη, ο οποίος μάλιστα έχει κληθεί να απολογηθεί το πρωί του Σαββάτου στον ειδικό ανακριτή Λεων. Ζερβομπεάκο! Στον πρώην συνδικαλιστή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών και διακεκριμένη οπλοκατοχή», με βάση τις αρχικές «απολογίες» μακρινών συγγενών του που έχουν προφυλακιστεί για την υπόθεση της «17Ν» και του Χριστόδουλου Ξηρού. Το όνομα του Γιάννη Σερίφη «παιζόταν» εδώ και πολύ καιρό στα ΜΜΕ, ενώ ο ίδιος με γραπτή δήλωσή του απάντησε ότι δεν έχει «καμιά σχέση με όλες αυτές τις ομολογίες, που διαδίδονται σκόπιμα για να καλλιεργηθεί κλίμα σύγχυσης και φόβου». Την κλήση του Γ. Σερίφη σε απολογία καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Συσπείρωση ενάντια στην κρατική τρομοκρατία», σημειώνοντας πως με αυτήν την κλήση «οι διωκτικές αρχές φαίνεται ότι έχασαν την ψυχραιμία τους και με απροκάλυπτο τρόπο δείχνουν τους στόχους τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ