Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Απαγόρευση κινητοποιήσεων μέσω δικαστηρίων

Με δικαστικές αποφάσεις επιχειρούν κυβέρνηση και διοίκηση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) να ανακόψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν κηρύξει πολλοί κλάδοι εργαζομένων στην εταιρία, αντιδρώντας στη διακοπή των πτήσεων της Αυστραλίας από την ερχόμενη Παρασκευή.

Η διοίκηση της ΟΑ προσέφυγε στο δικαστήριο, ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η σημερινή στάση εργασίας (8 - 11 π.μ.) που έχουν αποφασίσει οι πιλότοι, αλλά και οι άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι τεχνικοί και οι αεροσυνοδοί.

Κατά της διακοπής των πτήσεων προς και από την Αυστραλία τάσσεται και η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ). Με ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει βεβιασμένη την απόφαση για την αναστολή των πτήσεων, ζητά την ανάκλησή της και επιφυλάσσεται για την άσκηση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον εκείνων που αποφάσισαν την αγορά των αεροσκαφών Α340, τα οποία η σημερινή διοίκηση χαρακτηρίζει «αντιοικονομικά» και βασική αιτία που δεν επιτρέπει να καταστεί βιώσιμη η γραμμή της Αυστραλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ