Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Και ηλεκτρονικό «δούλεμα»

Με «ντρίμπλες» στον κυβερνοχώρο επιδιώκει εκτός άλλων η κυβέρνηση να εμπαίξει και εντυπωσιάσει τον αγροτικό κόσμο. Χτες ο υπουργός Γεωργίας, στο όνομα υποτίθεται του εκσυγχρονισμού της γεωργίας, ανακοίνωσε πως μέσα από το Γ' ΚΠΣ και το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» θα γίνουν έργα ύψους 25,6 εκατ. ευρώ για την εξασφάλιση της πρόσβασης του αγροτικού κόσμου σε σύγχρονα συστήματα πληροφορικής και πληροφόρησης. Δηλαδή, με άλλα λόγια, ανακοίνωσε πως ιδιωτικές εταιρίες και κυβερνητικοί οργανισμοί θα πληρωθούν αδρά για να εκσυγχρονιστεί το δίκτυο κυβερνητικής προπαγάνδας και ηλεκτρονικής αποχαύνωσης όσων αγροτών ξέρουν, θέλουν και μπορούν να χρησιμοποιήσουν κομπιούτερ.

Ετσι ο Γ. Δρυς ανακοίνωσε πως:

  • «Θα» δοθούν δωρεάν από το 2003, 11.000 υπολογιστές σε νέους αγρότες και αλιείς.
  • «Θα» ανοίξει ειδική ηλεκτρονική πύλη πληροφόρησης και εξυπηρέτης (πόρταλ) όλων των αγροτών.
  • «Θα» γίνει πληροφοριακό σύστημα για τη διάχυση της αγροτικής έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ).
  • Και ακόμα πως «θα» γίνει πληροφοριακό σύστημα για την οργάνωση ψηφιακών γεωγραφικών πληροφοριών στον αγροτικό τομέα (σύστημα GIS).

Οι χτεσινές εξαγγελίες του υπουργού, αφήνουν αναπάντητα ορισμένα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα: Τι θα λέει η ηλεκτρονική πύλη, αν τελικά γίνει, σε όσους αγρότες την επισκέπτονται; Μήπως θα τους λέει πως θα προασπίσουν τα συμφέροντά τους έναντι των αντιαγροτικών αποφάσεων της ΕΕ και της εκάστοτε κυβέρνησης και των ανελέητων νόμων της ελεύθερης αγοράς και της παγκοσμιοποίησης. Κι αλήθεια, πώς γίνεται ο υπουργός Γεωργίας να ανακοινώνει χτες ότι η αγροτική έρευνα του ΕΘΙΑΓΕ θα διαχέεται ηλεκτρονικώς στους αγρότες, όταν πριν 10 μέρες ο ίδιος δήλωνε πως η αγροτική έρευνα στο ΕΘΙΑΓΕ είναι μακράν των αναγκών της ελληνικής γεωργίας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ