Σάββατο 2 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΥΓΕΙΑ
Σε ιδιώτες και η διοικητική υποστήριξη

ICON

Στην εκχώρηση της ευθύνης οργάνωσης και παροχής διοικητικής υποστήριξης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας «Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 - Υγεία», έναντι 700.000 Ευρώ (238.525.000 δραχμές) σε ελληνικές και ξένες ιδιωτικές εταιρίες προχώρησε το υπουργείο Υγείας, προκηρύσσοντας στις 20 Οκτώβρη 2002 σχετικό διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό, με μέρα διεξαγωγής τη χτεσινή.

Η επιλογή αυτή είναι αποτέλεσμα της απαξίωσης του δημόσιου τομέα Υγείας στο σύνολό του, μια και η μη πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, αλλά και των στελεχών που θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες σε αυτούς τους τομείς οδηγεί την κυβέρνηση να αγοράζει από τον ιδιωτικό τομέα υπηρεσίες πρόσκαιρα και έναντι αδράς αμοιβής.

Ο φορέας που θα αναλάβει το έργο (Μηχανισμός Διοικητικής Υποστήριξης) καλείται να υποστηρίξει την υλοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης, που υπογράφηκε μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του «Αθήνα 2004» στις 1.9.2000, για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών κατά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Οργανώνοντας, μεταξύ άλλων, τη διοικητική διαδικασία, παρακολουθώντας την πορεία υλοποίησης του έργου, υποστηρίζοντας την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, παρέχοντας υπηρεσίες Νομικής Υποστήριξης.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό είχαν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κοινοπραξίες ή ενώσεις τους της ημεδαπής ή αλλοδαπής που έχουν συσταθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία κράτους μέλους της ΕΕ και έχουν την έδρα ή την κεντρική τους διοίκηση στο εσωτερικό της ΕΕ, του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου ή χωρών που είναι συμβαλλόμενα μέρη της Συμφωνίας Δημοσίων Συμβάσεων του ΠΟΕ.

Το έργο του αναδόχου θα έχει διάρκεια 23 μήνες και μπορεί να παραταθεί μονομερώς από το υπουργείο Υγείας, από του οποίου τον τακτικό προϋπολογισμό θα γίνει η χρηματοδότηση.

Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η ευκαιρία στις ιδιωτικές εταιρίες να βάλουν χέρι σε «φιλέτα» του δημόσιου τομέα όπως η Υγεία και όχι μόνο σε διοικητικό επίπεδο. Ηδη, το υπουργείο Υγείας οδεύει προς την εκχώρηση και υγειονομικών υπηρεσιών, αφού προωθείται σταθερά η απαξίωση του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και η παράδοση του τομέα των αερομεταφορών και σταδιακά συνολικά της επείγουσας ιατρικής, σε ιδιωτικές εταιρίες.

Τα σχέδια για την εκχώρηση των αεροδιακομιδών βγήκαν στην επιφάνεια μετά τη σχετική ομολογία της διοίκησης του ΕΚΑΒ στους εργαζομένους του. Οι συζητήσεις, όμως, έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο με γερμανική εταιρία, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από επιχειρηματικό όμιλο στον τομέα της Υγείας. Το σχέδιο προβλέπει την πώληση των πτητικών μέσω στη γερμανική εταιρία, η οποία θα εξοπλιστεί με νέα ελικόπτερα και αεροπλάνα και στη συνέχεια θα πουλάει -με το αζημίωτο, βέβαια- υπηρεσίες αεροδιακομιδών στην Ελλάδα!

Αντιδρώντας σε αυτές τις μεθοδεύεις οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ αποφάσισαν προχτές σε γενική συνέλευση την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας την επόμενη βδομάδα - η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί τις προσεχείς μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ