Τρίτη 5 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαμαρτυρία ενάντια στο σχολικό κανονισμό

Συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στο σχολικό κανονισμό και συνολικά την αντιεκπαιδευτική πολιτική οργανώνει, το Συντονιστικό Μαθητών Καλαμαριάς, την Κυριακή 10 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στον πεζόδρομο της πόλης. Στο Συντονιστικό συμμετέχουν τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο Ενιαία Λύκεια, το 4ο Αθλητικό Σχολείο και το 9ο Γυμνάσιο.

Οι μαθητές διεκδικούν απόσυρση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97 και 2640/98, να μην εφαρμοστεί ο νέος σχολικός κανονισμός, σχολείο δημοκρατικό, ενιαίο 12χρονο δημόσιο και υποχρεωτικό.

Παράλληλα παλεύουν για τη διεξαγωγή ενιαίων εκλογών για την ανάδειξη των νέων 5μελών μαθητικών συμβουλίων από 5 έως 8 Νοέμβρη και των νέων 15μελών από 11 έως 15 Νοέμβρη.

Με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Καλαμαριάς καταγγέλλει ότι ο «εσωτερικός μαθητικός κανονισμός που προωθεί η κυβέρνηση στοχεύει εναντίον της συνδικαλιστικής δραστηριότητας των 15μελών. Επιχειρεί να τους αφαιρέσει τις αρμοδιότητες και ουσιαστικά τους αφήνει σαν μοναδική λειτουργία το "κάρφωμα" των μαθητών. Και αναδεικνύει το λυκειάρχη σε αρχηγό "ελέω θεού". Καταπατά βασικά δικαιώματα των μαθητών και ποδοπατά την προσωπική αισθητική τους». Και καταλήγει προειδοποιώντας ότι στόχος του κανονισμού είναι «ο έλεγχος της συμπεριφοράς των μαθητών μέσα και έξω από το σχολείο. Μας θέλουν χωρίς δημιουργική σκέψη, χωρίς φωνή διεκδίκησης, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια στρατιά ανδραπόδων».

Στα Γιάννενα

Με μία αντιδημοκρατική, αντιπαιδαγωγική και αυταρχική συμπεριφορά ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Γιάννινων προσπάθησε να εμποδίσει τους μαθητές να συμμετάσχουν σε κινητοποίηση ενάντια στο σχολικό κανονισμό την Παρασκευή 1/1/2002. Το ΝΣ Γιάννινων της ΚΝΕ καταδικάζει την ενέργεια αυτή και καλεί μαθητές, καθηγητές και γονείς να δώσουν απάντηση, εντείνοντας τον αγώνα τους ενάντια σε όλες τις μεθοδεύσεις που εντάσσονται στη γενικότερη αντιεκπαιδευτική επίθεση αυταρχισμού της κυβέρνησης. Ο εν λόγω διευθυντής εξαπολύοντας απειλές για αποβολή, τραβώντας τους από τα ρούχα και φωνάζοντας, προσπάθησε να κρατήσει τους μαθητές του σχολείου στο μάθημα ενώ εκείνοι έφευγαν από το σχολείο για να πάνε στο σημείο όπου θα γινόταν η συγκέντρωση. Κάποιοι από τους μαθητές αρνήθηκαν να υπακούσουν στον αυταρχισμό του και έφυγαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ