Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προβλήματα στα ΤΕΕ της Καρδίτσας

Τα προβλήματα (λειτουργικά κενά - ελλείψεις βιβλίων) που υπάρχουν στα τεχνικά λύκεια της Καρδίτσας, σε μια χρονιά που χαρακτηρίζεται ως «η καλύτερη» από το υπουργείο Παιδείας, έφερε στη Βουλή, με Ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος. Η απάντηση που εισέπραξε από το υπουργείο Παιδείας ήταν μια προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης.

Ενδεικτικά, ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Γκεσούλης υποστήριξε ότι «είναι μια χρονιά από τις καλύτερες», που αποτελεί «κατάκτηση της ελληνικής κοινωνίας», άρα «δεν είναι ορθό να δημιουργούμε εντυπώσεις». Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα λειτουργικά κενά «δεν ξεπερνούν τα 4 στην περιοχή της Καρδίτσας», ενώ επέρριψε ευθύνη στην ΕΛΜΕ Καρδίτσας, που, όπως είπε, γενικεύει.

Ανταπαντώντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος τόνισε ότι πρέπει «να κρίνουμε τη δουλιά του υπουργείου με βάση τις ανάγκες τις εκπαίδευσης» και όχι συγκριτικά, αν υπήρξαν, όπως σημείωσε, «κάποιες βελτιώσεις σε σχέση με πέρυσι υπήρξαν». Αναφορικά με τα σχολεία της Καρδίτσας, τόνισε ότι «σήμερα έπιασαν δουλιά 20 αναπληρωτές», που «τους φέρατε χθες κυριακάτικα», καταλήγοντας ότι «ακόμα κι αν καλύφθηκαν οι θέσεις, μπορεί αυτό να γίνεται μετά από δυο μήνες;». Για τα βιβλία επισήμανε ότι «ακόμα και τώρα λείπουν 4 βιβλία ειδικοτήτων», ενώ «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα εποπτικά μέσα και την κτιριακή υποδομή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ