Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Προετοιμάζονται για τους νέους αγώνες

Για τους νέους αγώνες κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης προετοιμάζονται οι αγρότες της Θεσσαλίας. Στη Λάρισα, όπου οι αγρότες ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους, πριν λίγες μέρες με συγκεντρώσεις παγετόπληκτων στον Τύρναβο και στον Αμπελώνα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων του νομού, που διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Στη σύσκεψη θα ληφθούν αποφάσεις για τον περαιτέρω συντονισμό της δράσης των αγροτών.

Στον αγώνα μπαίνουν και οι αγρότες στην Καρδίτσα, όπου, με απόφαση της διοίκησης της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού, ξεκινούν συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε χωριά και σε επίπεδο δήμων και νομού για να γίνει η ενημέρωση των αγροτών και ο προγραμματισμός των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων.

Οι Θεσσαλοί αγρότες ξεκινούν τους νέους αγώνες τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πιο καθαρό προσανατολισμό, καθώς συνειδητοποιούν, όλο και περισσότερο, ότι η εφαρμοζόμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ είναι αυτή που δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει τα προβλήματά τους, οδηγώντας στο μαζικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Βεβαίως, και οι φετινοί αγώνες στοχεύουν στην επίλυση των άμεσων και επειγόντων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί όλων σχεδόν των αγροτικών προϊόντων και ιδιαιτέρως του βαμβακιού. Γνωρίζουν, όμως, καλύτερα τώρα οι αγρότες της Θεσσαλίας ότι για να έχει ο αγώνας τους άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα πρέπει να στρέφεται κατά της πολιτικής που «γεννά» και οξύνει τα προβλήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ