Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αδικαιολόγητα πρόστιμα του ΙΚΑ στους ΕΒΕ

Την ανάκλησή τους ζητά η ΓΣΕΒΕΕ, με υπόμνημά της προς τον υπουργό Εργασίας

Αδικαιολόγητα χαρακτηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) τα πρόστιμα, μέχρι και 50%, που επιβάλλει το ΙΚΑ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για δήθεν εκπρόθεσμες καταβολές των εισφορών τους και ζητά - με υπόμνημα που έστειλε στον υπουργό Εργασίας Δ. Ρέππα - την άρση όλων των προστίμων και την επίλυση του προβλήματος.

Το υπόμνημα της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει:

«Σοβαρό ζήτημα έχει δημιουργηθεί σε πολλές ΜΜΕ από την επιβολή προστίμων για τεχνική καθυστέρηση, λόγω ευθύνης του ΙΚΑ, της υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ. Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων του συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής των ΑΠΔ που εγκατέστησε το ΙΚΑ. Οι επιχειρήσεις παρότι υπέβαλαν κανονικά τις ΑΠΔ και κατέβαλαν τα αντίστοιχα ποσά εισφορών εμφαίνονται ως εκπρόθεσμες και καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα μέχρι και 50%.

Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από υποκαταστήματα του ΙΚΑ, το οποίο αμέσως πρέπει να άρει τα πρόστιμα και να θεωρήσει εμπρόθεσμη την υποβολή των ΑΠΔ για τις οποίες αποδεικνύεται ότι κατατέθηκαν εμπρόθεσμα οι εισφορές στις τράπεζες, ανεξάρτητα αν δεν έφθασε στο ΙΚΑ η ηλεκτρονική υποβολή τους. Αυτή τη στιγμή ένας άγνωστος αριθμός ΜΜΕ κινδυνεύει με πρόστιμα, χωρίς να έχει κάνει καμία παράβαση. Παρακαλούμε για την άμεση άρση των προστίμων και την επίλυση του προβλήματος της έγκυρης ηλεκτρονικής υποβολής της ΑΠΔ στο ΙΚΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ