Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
«Ασημένιος» Σαμπάνης

Αισθητή έκανε για άλλη μία φορά την παρουσία του ο Λεωνίδας Σαμπάνης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στους αγώνες που γίνονται στη Βαρσοβία, ο Ελληνας πρωταθλητής κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο αρασέ και κατά συνέπεια το ασημένιο μετάλλιο στο αρασέ στην κατηγορία των 62 κιλών. Ο Σαμπάνης, μπορεί να σήκωσε τα ίδια κιλά (140) με τον Κινέζο Μαοτσένγκ, όμως ο Ασιάτης ήταν πιο ελαφρύς στο σωματικό βάρος και έτσι ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κορεάτης Σου με τα ίδια κιλά αλλά ήταν πιο βαρύς από τους δύο παραπάνω.

Αντίθετα, στην κίνηση του ζετέ, ο Ελληνας αρσιβαρίστας δεν μπόρεσε να σηκώσει περισσότερα από τα 167,5 κιλά και έτσι περιορίστηκε στην 4η θέση, την ίδια με το σύνολο μένοντας εκτός άλλων μεταλλίων. Οσο για τους τρεις του συνόλου, ο Σου ήταν αυτός που πήρε το χρυσό μετάλλιο με 315 κιλά, ενώ τις άλλες δύο θέσεις κατέκτησαν οι Μαοτσένγκ (310κ.) και ο Βούλγαρος Γκεοργκίεφ με επίσης 310κ.

Στη... μάχη ρίχνονται σήμερα ο Γιώργος Τζελίλης και η Νατάσα Τσακίρη. Ο Ελληνας πρωταθλητής θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γκαλαμπίν Μποέφσκι από τη Βουλγαρία (18:00 ΕΤ-1) για την κατηγορία των 69 κιλών, ενώ από την άλλη, η κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου στο ζετέ της κατηγορίας των 63 κιλών θα επιδιώξει όχι μόνο να διατηρήσει τη θέση της αλλά και ίσως κάτι καλύτερο (21:00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ