Σάββατο 23 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Να καταδικαστεί ο πόλεμος στο Ιράκ

Παρέμβαση του Στρ. Κόρακα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας, σε προ ημερήσιας διάταξης παρέμβασή του, απηύθυνε επείγον κάλεσμα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για κατηγορηματική καταδίκη του ενδεχόμενου πολέμου ενάντια στο Ιράκ. Το κείμενο της παρέμβασης του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ είναι το εξής:

«Αυτές τις μέρες συνέρχεται στην Πράγα η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ που εξετάζει, μεταξύ άλλων, την αλλαγή του χαρακτήρα και του προσανατολισμού του προς το επιθετικότερο (παρά το ότι δεν υφίστανται πλέον ούτε η Σοβιετική Ενωση, ούτε το Σύμφωνο της Βαρσοβίας που εμφανίζονταν ως λόγος ύπαρξης του ΝΑΤΟ), τις σχέσεις ΝΑΤΟ - ΕΕ, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο κήρυξης πολέμου στο Ιράκ.

Είναι γνωστές οι μεγάλες διαδηλώσεις που γίνονται σ' ολόκληρη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες ενάντια στο ενδεχόμενο αυτό. Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι απόλυτα δικαιολογημένες, γιατί οι λαοί μας διαβλέπουν ότι ένας τέτοιος πόλεμος θα προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές σε ζωές και εγκαταστάσεις. Θα έχει ολέθριες συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή και την ανθρωπότητα γενικότερα.

Κύριε πρόεδρε, θέλω να απευθύνω επείγον κάλεσμα, εκφράζοντας τα αισθήματα των λαών μας, να αντιταχτούμε κατηγορηματικά στο ενδεχόμενο πολέμου, απαιτώντας τα όποια προβλήματα να λύνονται πάση θυσία με πολιτικά και όχι με στρατιωτικά μέσα. Να σταματήσουμε τον Μπους και το επιτελείο του που φαίνονται αποφασισμένοι -κάτω από τη μυρωδιά του πετρελαίου- να προχωρήσουν σε πόλεμο κατά του Ιράκ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ