Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εν συντομία
Μπισκοτάκια Σαμπούκας

Δυο κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μια κουταλιά μπέικιν πάουντερ, 1/4 κουταλάκι αλάτι, 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια, 1/4 της κούπας βούτυρο, δυο κουταλιές νερό, 3 μεγάλα αυγά, μια κούπα καρυδόψιχα, 1/2 Σαμπούκα ή Ρενότ, 1/2 της κούπας ζάχαρη και μια κούπα άχνη.

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Ρίξτε το νερό κι ανακατέψτε. Σ' ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη. Ρίξτε κι ανακατέψτε το ποτό Sambyca ή Pernot και τα καρύδια. Αδειάστε το μείγμα των υγρών μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά. Περιχύστε με τη λιωμένη σοκολάτα κι ανακατέψτε σε ζύμη μαλακιά. Καλύψτε και βάλτε στην κατάψυξη να σφίξει, 30΄. Αδειάστε τη ζάχαρη άχνη πάνω σε αλουμινόχαρτο. Κόψτε από τη ζύμη κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού, πλάστε μπαλάκια και τυλίξτε τα στη ζάχαρη άχνη. Τοποθετήστε τα σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήστε τα στους 180ο για 12 λεπτά. Βγάλτε τα και αφήστε να κρυώσουν σε σχάρα. Διατηρούνται 3 εβδομάδες σε κουτί μπισκότων και αρκετούς μήνες στην κατάψυξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ