Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μεγάλες ελλείψεις στην υποδομή

Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Παιδείας

Τα προβλήματα του ΤΕΙ Λάρισας, που είναι κοινά μ' αυτά που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι σπουδαστές σε όλη τη χώρα και τους αναγκάζουν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής.

«Η έλλειψη χώρων για μάθημα και εργαστήρια, καθώς και η έλλειψη καθηγητών και βιβλίων» είναι μερικά από αυτά τα προβλήματα, που αναφέρουν στην Ερώτησή τους οι βουλευτές και προσθέτουν το οξυμένο πρόβλημα της στέγασης και της μεταφοράς, «αφού για τους 18.000 σπουδαστές του Ιδρύματος υπάρχουν 600 δωμάτια στις Εστίες ενώ και η τιμή του εισιτηρίου στα λεωφορεία που συνδέουν το ΤΕΙ με την πόλη είναι αυξημένη (0,40 ευρώ) επιβαρύνοντας αρκετά την τσέπη των σπουδαστών».

Ιδιαίτερο πρόβλημα είναι αυτό που «αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές των Τμημάτων Μηχανολογίας και Πληροφορικής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) μετά τις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών, που μειώνουν το όριο μαθημάτων τα οποία μπορούν να δηλώσουν οι σπουδαστές ανά εξάμηνο, απομακρύνοντας έτσι το χρόνο αποφοίτησης. Το όριο από 45 διδακτικές ώρες που ήταν, πέφτει στις 36 για να φτιαχτεί ένα ακόμα εξάμηνο, το οποίο γίνεται χωρίς πρόσθεση μαθημάτων και αναβάθμιση του προγράμματος και του περιεχομένου σπουδών αλλά με άπλωμα των μαθημάτων στα εξάμηνα, μετονομασίες μαθημάτων, αλλά με τα ίδια ακριβώς βιβλία».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για τη λύση των παραπάνω προβλημάτων των σπουδαστών στο ΤΕΙ Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ