Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ - ΠΑΟ 2-2
Ισοπαλία... πρόκρισης

Προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ πήρε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στην πρώτη αναμέτρηση με τη Σλόβαν Λίμπερετς στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της διοργάνωσης, αναδείχτηκε ισόπαλος εκτός έδρας με τους Τσέχους με 2-2.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε με δύο πρόσωπα, κόντρα σε μια ομάδα που από την αρχή του αγώνα ήταν ιδιαίτερα επιθετική και πολύ κινητική. Αντίθετα, οι «πράσινοι» στο πρώτο ημίχρονο φάνηκαν να είναι αρκετά ασύνδετοι και με περιορισμένες επιλογές, Ωστόσο, η ελληνική ομάδα ήταν αυτή που προηγήθηκε, όταν στη μοναδική αξιόλογη επιθετική ενέργειά της, ο Ολισαντέμπε κέρδισε αμφισβητούμενο πέναλντι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπασινάς (13'). Η απόδοση όμως της ελληνικής ομάδας δεν ανέβηκε, η πίεση των Τσέχων συνεχίστηκε και έτσι στο 44' ο Ζμπόντσακ πλάσαρε εύστοχα ισοφαρίζοντας το σκορ.

Στην ξεκίνημα της επανάληψης, οι Τσέχοι ξεκίνησαν πάλι δυνατά και στο 48` είχαν δοκάρι με τον Ζμπόντσακ. Ομως ένα ξεπέταγμα του Ολισαντέμπε στο 52' επέφερε για τους «πράσινους» ένα δεύτερο πολύ ωραίο γκολ και «ξύπνησε» τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μέχρι περίπου το 80ό λεπτό είχε το πάνω χέρι στον αγώνα. Μάλιστα, έχασε και τρεις ευκαιρίες, δύο με τον Καραγκούνη και μία με το Λυμπερόπουλο για να αυξήσει το σκορ. Το χαλάρωμα, στα τελευταία λεπτά, του «τριφυλλιού» έφερε την ισοφάριση του σκορ από τους γηπεδούχους με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σλόβακ (84`). Ο Αγγλος διαιτητής «κιτρίνισε» τους Λυμπερόπουλο (19'), Φύσσα (62'), Γιανού (55'), Γιοχάνα (63') και Λάνγκερ (78').

ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ: Χάουζρ, Μπαφούρ (58' Πάπουσεκ), Ζαποτότσνι (73' Νέσμαρ), Ζμπόντσακ, Χοντίρ, Χόλενακ (69' Πίλνι), Γιοχάνα, Μπλάχα, Λάνγκερ, Γιάνου, Σλόβακ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σεϊταρίδης, Γκούμας, Μικαέλσεν, Κυργιάκος, Μπασινάς, Λυμπερόπουλος (90'+ Βόκολος), Ολισαντέμπε (85' Βλάοβιτς), Καραγκούνης (80' Κωνσταντινίδης), Φύσσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ