Σάββατο 30 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέο σίριαλ δικομματικού «καυγά»

Ο Κ. Καραμανλής και ο Ν. Χριστοδουλάκης προσπάθησαν χτες, από το βήμα της Βουλής, να αποδείξουν ποιος υπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου

Νέο σίριαλ στο δικομματικό έργο εντυπώσεων και όχι ουσίας γύρω από την οικονομία παίχτηκε χτες στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή και τον υπουργό Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, όπου δεν έλειπαν και οι αναφορές στον τέως και στην αποζημίωση, που θα του δώσει το ελληνικό Δημόσιο.

Αφορμή αποτέλεσε Επερώτηση της ΝΔ για τα πλασματικά στοιχεία των προϋπολογισμών και της οικονομίας γενικότερα, όπου ο Κ. Καραμανλής έκανε λόγο για «πολιτική απάτη», παραχάραξη και εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Μίλησε για ψεύτικη εικόνα της οικονομίας, αναφέρθηκε στη «διαφθορά», τις «μίζες» και τις προμήθειες και απαγόρευση διερεύνησης υπαρκτών σκανδάλων. Καταφέρθηκε κατά του Κ. Σημίτη, λέγοντας ότι ψεύδεται, διαπράττει «μέγιστο πολιτικό ολίσθημα» και «εν γνώσει του ζημιώνει τη χώρα».

Παρά τις φραστικές κορόνες, όμως, δεν μπόρεσε να κρύψει την επί της ουσίας συμπόρευσή του με την ακολουθούμενη πολιτική, αφού αυτό που ζήτησε ήταν «άνοιγμα των αγορών», «άρση των κρατικών μονοπωλίων» και «πραγματικές αποκρατικοποιήσεις» πολιτικές που έτσι και αλλιώς εφαρμόζει και η κυβέρνηση Σημίτη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης έπλεξε το εγκώμιο του Κ. Σημίτη για την επιτυχία του να εξασφαλίσει μεγάλα ποσά από το Γ΄ ΚΠΣ και είπε ότι η ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια το μόνο που κάνει είναι να υπονομεύει διεθνώς τη θέση της χώρας. Ανέφερε ότι η ΝΔ δεν έχει προτάσεις και αρκείται σε «αντιπολίτευση λογιστών», ενώ επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που ανακάλυψε κρυφό έλλειμμα της τάξης του 1,5 δισ. δρχ. λέγοντας ότι είναι ανυπόστατοι και λανθασμένοι χαρακτηρισμοί «νεοφώτιστων», που υπαγορεύονται από «συνδικαλιστικές πρακτικές ορισμένων».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση του τέως, που τον αποκαλούσε «αναιδή άνακτα», κατηγορώντας τη ΝΔ ότι όλο αυτό τον καιρό στήριζε τα νομικά του επιχειρήματα στη διεκδίκηση της περιουσίας. Απαντώντας εκ μέρους της ΝΔ ο Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι αυτό που έγινε με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ήταν να καταδικαστεί η Ελλάδα για παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων του τέως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ