Σάββατο 30 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εκμετάλλευση και τρομοκρατία

Δεδουλευμένα δύο μηνών (Σεπτέμβρη και Οκτώβρη), την άδεια και το επίδομα αδείας χρωστάει στους εποχιακούς ξενοδοχοϋπάλληλους ο Β. Χαρλάφτης (βασικός χρηματοδότης, κατά την προεκλογική περίοδο, του νυν νομάρχη Κέρκυρας, Γ. Μαχειμάρη, που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ), ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Τζελίνα» στην Κέρκυρα.

Το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας καταγγέλλει το γεγονός αυτό, καθώς και το καθεστώς τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει στο χώρο του ξενοδοχείου αυτού ο ιδιοκτήτης. Χαρακτηριστικά για το ποιόν του ιδιοκτήτη Β. Χαρλάφτη είναι τα λόγια που ξεστόμισε προς τους εργαζόμενους, που στυγνά εκμεταλλεύεται: «Μου έχετε πιει το αίμα. Εχετε κάνει περιουσίες από εμένα»!

Οπως καταγγέλλει η διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ο Β. Χαρλάφτης έφτασε σε σημείο να μην αφήσει συνδικαλιστές του Σωματείου να κάνουν περιοδεία στο χώρο του ξενοδοχείου, αποτρέποντάς τους με βίαιο τρόπο.

Επίσης, το Σωματείο καταγγέλλει ότι χρωστάνε δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, στα ξενοδοχεία: «Σαν Στέφανο», «Ακτί Μεσογγί», «Ελινίς», «Μπελβεντέρε», «Ρόδα Μπιτς». Το Σωματείο τονίζει, ακόμα, ότι επανειλημμένα έχει καταγγείλει στην Επιθεώρηση Εργασίας τα όσα συμβαίνουν, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα το ουσιαστικό, ούτε καν οι έλεγχοι που έπρεπε να γίνουν, για τον πρόσθετο λόγο ότι η Επιθεώρηση Εργασίας στην Κέρκυρα έχει ανθρώπινο δυναμικό μόνον τρία άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ