Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ
Φωτ.

Στη μνήμη του ΗΛΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε το 1948 στη μάχη του Πάρνωνα, ο αδελφός του Νικόλαος Λάμπρου, από τα Νιάτα Λακωνίας, μαχητής του ΔΣΕ στον Πάρνωνα, προσφέρει, μέσω ΚΟΒ «Ταξιάρχη» Κορυδαλλού, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Ο σ. Γράψας Ευάγγελος προσφέρει στη μνήμη του συντρόφου και αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

φωτό

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΔΕΔΗΣ γεννήθηκε στην Ευξεινούπολη Αλμυρού το 1914, από πατέρα τσαγκάρη και μητέρα καπνεργάτρια και οι δυο τους πρόσφυγες από τη Βουλγαρία. Από πολύ νωρίς ευαισθητοποιήθηκε για τα κοινωνικά προβλήματα. Τελείωσε το Σχολαρχείο Αλμυρού, συμμαθητής του Γιώργου Τρικαλινού και με καθηγητή τον ποιητή Κώστα Βάρναλη σε καιρούς δύσκολους. Εμαθε την τέχνη του ηλεκτρολόγου και πολύ σύντομα διέπρεψε σ' αυτήν. Σε νεαρή ηλικία έγινε διευθυντής στην Ηλεκτρική Εταιρία Ελασσόνας.

Πνεύμα ανήσυχο από την αρχή εντάχθηκε στην Αριστερά με αποτέλεσμα να κυνηγηθεί σε όλη του τη ζωή για τα πολιτικά του φρονήματα και να χάσει πολλές φορές τη δουλιά του υποστηρίζοντας το δίκαιο των εργαζομένων ακόμα και όταν ο ίδιος κατείχε ανώτερες θέσεις. Στην Κατοχή κατατάχθηκε στο ΕΑΜ, σε συνέχεια ακολούθησε τον ΕΛΑΣ ως ασυρματιστής με το ψευδώνυμο «ΑΛΜΥΡΕΑΣ» και πολέμησε εναντίον των Γερμανών για την απελευθέρωση της Ελλάδας. Θαυμαστή υπήρξε η ακλόνητη πίστη του στα ιδεώδη και στις αξίες του κομμουνισμού, που δεν τις εγκατέλειψε ποτέ.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ
Ηταν πολύ ζωντανός άνθρωπος και μέχρι το τέλος της ζωής του συμμετείχε σε διαδηλώσεις και ήταν πάντα ενημερωμένος για τα γεγονότα σε όλον τον κόσμο. Δεν έπαψε ποτέ να επικοινωνεί με τους ανθρώπους, ειδικά με τους νέους, και να προσπαθεί να τους αφυπνίσει, μ' ένα λόγο άμεσο και ζωντανό που μόνον αυτός κατείχε, για τα κοινωνικά προβλήματα και την αδικία που έβλεπε γύρω του.

Εφυγε στις 5 του Απρίλη 2002 με ζωντανό το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο.

Θα τον αγαπάμε πάντα και θα τον θυμούμαστε ως έναν υπέροχο άνθρωπο που με τη στάση του προσπάθησε να μας πει να μην είμαστε αμέτοχοι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας κοιτώντας μόνον το προσωπικό μας συμφέρον. Στη μνήμη του προσφέρουμε 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.

Η γυναίκα του Αγγελική. Τα παιδιά του: Στέλλα και Γιωργαντρέας.

* * *

φωτό

Στη μνήμη του άντρα μου ΝΙΚΟΥ ΦΑΣΟΥΛΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του λαϊκού μας κινήματος, όπως και στη μνήμη όλων των συντρόφων αγωνιστών που έφυγαν από τη ζωή παλεύοντας στους αγώνες του λαού μας για λευτεριά, δημοκρατία και το σοσιαλισμό στον τόπο μας, προσφέρω στο ΚΚΕ 20 ευρώ.

Η γυναίκα του Μαρίνα Φασούλα

* * *

Ο σύντροφος Ιωαννίδης Θεοχάρης από το Δροσάτο στη μνήμη των αδελφών του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ - ΘΕΟΦΙΛΟΥ - ΛΑΖΑΡΟΥ και ΑΠΟΣΤΟΛΗ, που πέθανε στην Τασκένδη, προσφέρει για τα 84 χρόνια του ΚΚΕ 30 ευρώ στη ΝΕ Κιλκίς.

ΓΙΩΤΑ ΤΖΑΒΕΛΛΑ
ΓΙΩΤΑ ΤΖΑΒΕΛΛΑ
* * *

3 φωτό

Ο Γιάννης Τζαβέλλας προσφέρει μέσω της Επιτροπής Ετεροδημοτών Ηλείας του ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ ως πρώτη δόση το ποσό των 100 ευρώ στη μνήμη του πατέρα του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 29 του Αυγούστου 1945 από Χίτες της περιοχής της μητέρας του ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, η οποία πέθανε στις 28 του Φλεβάρη 1964, της αδελφής του ΓΙΩΤΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, επίσης αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, η οποία πέθανε στις 26 του Μάη 1998.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ, του πρώτου γραμματέα της παράνομης ΚΟΒ όπου ξεκίνησα την οργανωμένη μου κομματική ζωή, στην Αλεξάνδρεια, και στη μνήμη των ΤΑΣΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ, ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΥΡΙΓΓΑ, ΜΑΝΩΛΗ ΖΕΡΒΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ και ΑΝΤ. ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ προσφέρω στην ΚΟ Ναυτεργατών 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Στρατής Τσάμπης


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ